Jogos-e a következő dolog?
Iskolaudvaron ahol nincs kitéve belépni tilos vagy magánterület tábla (de zárva van minden) ott focizunk a haverokkal naponta 5-6 órát.Általában valaki (tudjuk ki) kihívja mindig a rendőrséget,gondoljuk csendháborításért és randalírozásért.
Lehet-e valami jogi alapja ennek,mert az én véleményem szerint egy délutáni focizással nem szegjük meg a törvényt.
Ha mégis akkor miért,és mi az indok,csendháborítás esetén pedig mik az időkorlátok?
"Iskolaudvaron ahol nincs kitéve belépni tilos vagy magánterület tábla"
Az iskola magánterületnek számít, amikor nincs tanítás (az én lakásom is az, mégsem rakok ki táblát). Épp ezért az iskolaudvarra ugyanúgy tilos bemászni, mint egy családi ház udvarára.
"Épp ezért az iskolaudvarra ugyanúgy tilos bemászni, mint egy családi ház udvarára."
A birtok védelmét, csak a tulajdonos érvényesítheti, olyan nincs hogy a szomszédom telkéről zavartatom el a vendégeket a rendőrséggel. A csendháborítás persze más, de ne keverjük bele a magánterület.
Ez nem igaz, mert ha látom, hogy a szomszéd kertjébe bemásznak, akkor kihívhatom a rendőrséget.
Ők meg nem olyanok, hogy az esti grillparti vendégeit zavarom el... Tanítási időn kívül nem tartózkodhatnak ott.
Amúgy meg hogy a búbánatba ne számítana hogy megy be, ha nyitva van a kapu, akkor be lehet menni, ha zárva, akkor nem lehet bemenni, ilyen egyszerű.
Olyan meg nincs, hogy az épületben a könyvtár ajtaja nyitva van, ott a könyvtáros, a főkapu meg zárva és hazament a portásnéni.
Értem én, hogy jó lenne ott focizni, a gyerekeim előző sulijában (külföld) úgy volt kialakítva, hogy körbe volt kerítve külön az iskola, külön az udvar a focikapukkal és a kosaras palánkkal, tanítási idő után még volt napközi, 6-kor bezárt a suli, a kapuit (főkapu és az udvar felőli) bezárták, az udvar utcára nyíló kapuját pedig megnyitották. Bárki bemehetett és használhatta a pályát. Reggel gyülekezés előtt a gondnok körbesepert.
Viszont ha az udvar zárt, a kapu zárva, akkor NEM MEHET BE és nem tartózkodik ott jogszerűen, tehát egy szomszéd simán rájuk hívhatja a rendőrséget. Az nem kifogás, hogy ott tanulnak, akinek meg havi BKV bérlete van, az se mehet be a metró területére, ha éjjelre bezárják a kapukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!