Pókernyeremény utáni adózás?
Figyelt kérdés
Tegyük fel,hogy leutalok a számlámra 200$-t a Pokerstarsról. Ebből kéne valami adót befizetni vagy teljesen felesleges, mert úgyse ellenőrzik? Egyébként adóbevallásom nincs, mert még tanuló vagyok és csak emiatt nem tudom, hogy érdemes-e csinálni.2014. jún. 22. 17:49
1/10 anonim válasza:
Törvényesen kellene, de ha nem feltűnően nagy összegről van szó, akkor nem veszik észre.
2/10 anonim válasza:
Természetesen kell. Tételesen fel van sorolva, hogy milyen jövedelmet után nem kell adót fizetni. A kaszinónyeremény nem szerepel közöttük.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat... Az adót a haszonból vagy a visszautalt összegből kéne fizetni? Tehát, ha küldtem Pokerstarsra pl. 40$-t és visszautalok 150-t, akkor a 110-et vagy 150-et kell bejelenteni?
2014. jún. 22. 18:25
4/10 anonim válasza:
Erről egy tapasztalt könyvelőt kérdezz meg.
De laikusként azt mondanám, hogy a visszautalt összegből, mivel a nyeremény számodra lényegében nem haszon volt, hanem pusztán nyeremény. A költséged pedig a játék díja. Haszon után a vállalkozásokat szokás adóztatni, nem tudok arról, hogy ilyen fogalom magánszemélyek esetén egyáltalán létezne.
5/10 anonim válasza:
Javítsatok ki ha tévedek, de nem 2014 január 1-től lépett érvénybe az új szerencsejátéktörvény ami alapján csak és kizárólag a pókerterem fizet adót + koncessziós jogot, cserébe a te jövedelmed adómentes?
6/10 anonim válasza:
#5, de ez kötve hiszem, hogy a külföldön üzemeltetett online kaszinókra is vonatkozik. Nem tartom valószínűnek, hogy ők magyar koncessziót kaptak. És pedig, ha egy külföldi cégtől pénzeket kap, azzal valahogyan el kell tudnia számolni az adóhivatal előtt!
7/10 A kérdező kommentje:
Az adóhivatal nézi a számlámat, hogy honnan kapok utalást? Vagy csak akkor ellenőrzik, ha valaki ellen vagyonosodási eljárás indul?
2014. jún. 22. 21:59
8/10 anonim válasza:
Indoklás és előzetes figyelmeztetés nélkül is végezhetnek, és végeznek is szúrópróba szerű vizsgálatot.
9/10 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy pár száz dollár miatt rád fog szállni a nav.
10/10 anonim válasza:
Kell.
De nem nagyon hallottam még olyat aki fizetett volna adót. Profiknak meg megvan a féllegális adókerülő módszereik.
Forexxel ugyanez a helyzet. Kellene de senki sem adózik utánna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!