Budapesten az albérletekbe szokták engedni bejelenteni az embert ideiglenes lakcímre?
Köszönzöm, kiad-lak a választ, én kérdeztem, miért ilyen nehéz kirakni a felmondott bérlőnek. Tudtam, hogy a nem közokiratba foglalt bérleti szerződés magánokirat, de azt nem tudtam, hogy jogilag ennyivel "gyengébb" is.
Kérdező: az okmányirodából nem küldhetnek el ezzel, a jogszabály pontosan fogalmaz, az, hogy ők nem tudnak róla, nem indok, ne hagyd magad elzavarni. Egyébként a főbérlő valóban törvénytelenül jár el, ha nem enged bejelentkezni.
Nálunk a párom akarta a saját kislányunkat az ő nevén levő lakásba bejelenteni, mindenáron azt szajkózták neki, hogy csak az anyuka jelentheti be, az ő aláírása is szükséges. Nem volt rest, hivatalvezetővel kikerestette a jogszabályt, ami egyértelműen szülőt nevezett meg, és nem anyukát. innentől nem volt több kérdésük, tették a dolgukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!