Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehetséges per ebben az...

Lehetséges per ebben az esetben? (bővebben alul)

Figyelt kérdés
Kiskoromban követtek el egy születési rendellenességemmel egy olyan műhibát, amely az egész életemre kihat. Olvastam arról, hogy pár év után nem lehet perelni, de hát hogy is tehettem volna pár hónaposan... mivel szüleimmel nem beszélünk a dologról, nem tudtam, hogy ez műhiba, csak tegnap jöttem rá. Mit lehet ilyenkor még tenni? Segítsetek légyszi.
2010. jan. 3. 22:05
 1/7 anonim ***** válasza:
mitől lesz neked jobb ha perelsz? elmúlnak a következmények?
2010. jan. 3. 22:34
 2/7 anonim ***** válasza:

22:34: Talán ha nehezebb így élni, pl. a munkavállalásban hátrány, akkor a pénz kicsit könnyít az életen.

Ill. szerintem sokat számít, hogy a kórház elismeri a felelősségét a sértett félnek is.

2010. jan. 3. 23:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha elmondanád azt is, hogy mi a műhiba, amit elkövettek, akkor talán jobban tudnánk segíteni.
2010. jan. 4. 00:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Perelhetsz csak az a baj hogy az orvosok védik egymást, sajna a bíroság is az ő oldalukon áll. Sajna több év elteltével bármit bizonyitani szinte lehetetlen :(
2010. jan. 4. 01:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem. és peren kívüli egyezség? Hogy azt mondom hogy figyelj koma adsz 300000-et és akkor nem perelek apukám ismerőse segítségével, aki az egyik legjobb ügyvég magyarországon, és akivel milliókat is nyerhetek esetleg? Ez így esélyes egy orvos ellen?
2010. jan. 4. 15:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Gondolom, 5 évesnél jóval idősebb vagy, ugye? A kártérítési igény is - mint minden polgári igény - 5 év alatt elévül.

2010. jan. 9. 14:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy onnantól számít az öt év, ahonnan kezdve műhiba hátrányos helyzetbe hozza az embert. Ezt olvastam a vonatkozó paragrafusban.
2010. jan. 9. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!