Az iratokat mindig magunknál kell tartani, ha nappal igazoltatnak a rendőrök, akkor is?
Figyelt kérdés
2014. jún. 17. 19:42
1/9 anonim válasza:
Nem kötelező, de sok macerától megkímélheted magad ha nálad van a személyid. Nem olyan nagy vagy nehéz az a kis plasztikkártya.
2/9 anonim válasza:
Személy igazolására szolgáló iratnak kell lennie nálad, nappal is.
3/9 anonim válasza:
muszáj igazolnod magad, különben csak magadnak okozol fejfájást. ha valamiért gyanúsnak ítélnek, be is vihetnek az őrsre.
4/9 anonim válasza:
Ez kb. olyan kérdés, hogy nálad kell-e lennie a jogosítványnak, ha vezetsz, nappal is.
5/9 anonim válasza:
Igen. És egyáltalán nem kell még csak gyanúsnak se lenned. Ha rutinszerűen igazoltatnak, és nincs nálad semmi, amivel azonosíthatod magad, napszaktól függetlenül bevihetnek különösebb indoklás nélkül. Ha nincs hihető sztorid. Ami max. olyasmi lehet, hogy csak ide jöttél a Marcsi nénihez 3 házzal arrébb, illetve, hogy itt van a kocsid 150 méterre, és benne van minden. Tudnod kell igazolnod magad, ha nem tudod, akárki lehetsz. Nem olyan nagy ügy egy darab kártyát beakasztanod a nyakadba.
6/9 anonim válasza:
MINDIG kell, hogy legyen nálad a személyazonosságod igazolásához szükséges iratnak!
7/9 anonim válasza:
Egyszer futás alatt igazoltattak engem, tél volt és este+ jó hideg, ezért kendőt kötök ha 10 fok alatt van a hőmérséklet... Na szal ezért akartak igazoltatni, no meg mert kirámoltak egy házat ott környéken, de persze nem volt nálam semmi csak telefon... És mondtam mi a helyzet, hogx semmi irat nincs nálam, aztán be akartak vinni, mert gyanús, ha valaki sportol és el akarja kerülni a tüdőgyulladást... Aztán mondtam, hogy beszélni akarok a felettesével... Nagy nehezen "ratudtam" venni... Aztán mondtam, hogy mi a fa szért erre jönnek "gyanúsan" ha közöm lenne... Majd mondtam, hogy gps-szel futok van alibim... Majd megmutattam aztán mondta, hogy tudom-e fejből bármelyik iratom számát, majd a diákomat lediktáltam aztán elengedett, de jól elb aszták az edzésem kb fél órát voltam ott...
9/9 anonim válasza:
Velem történt már ilyen, nem is egyszer, hogy igazoltattak és nem volt nálam a személyim. Be kellett diktáljam az adataimat, utána egy kicsit várakozni, hogy leellenőrizzék, és gyakorlatilag ennyi a történet. Nem csesztek le, nem vittek be az őrsre, nem bűntettek meg, nem gumibotoztak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!