Ha bekerültem az Éjjel-Nappal Budapest c. sorozat egyik jelenetébe a háttérben és én nem járultam ehhez hozzá, perelhetek?
Van valami olyasmi, hogy ha csoportban voltál akkor nem.
De ezt én sem értem, hogy mennek ide-oda, szórakozóhelyekre, és gond nélkül kameráznak mindenkit amit este főműsoridőben leadnak.
szerintem sem túl korrekt, hogy így forgatnak és bárkit betesznek a tv-be az engedélye, megkérdezése nélkül.
Azért ez mégsem egy dokumentumfilm, vagy tudósítás a nyílt utcáról, hanem egy elejétől a végéig REKLÁMFILM.
Egy trágya, agymosó xar.
Folyamatosan üvöltöznek benne, nem lehet úgy odakapcsolni, hogy ne egy üvöltözős jelenetbe csöppennél.
Folyamatosan, pia, átverés, megcsalás, mindenki mindenkivel, természetesen egy kis b*zi vonal is az rtl vezetők kedvéért... Hányinger.
"Asszem kitakarást kérhetsz, mivel nem adtál engedélyt."
Miért kérhetne?
" mi a ráknak perelnél? Miért zavar ez?"
Nem zavarja. Csak egy kis pénzt próbálna lehúzni. :-)
1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről:
80. § (1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés.
(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges.
(3) Az eltűnt, valamint a súlyos bűncselekmény miatt büntető eljárás alatt álló személyről készült képmást (hangfelvételt) nyomós közérdekből vagy méltánylást érdemlő magánérdekből a hatóság engedélyével szabad felhasználni.
Nyilvános közszereplés: a jogirodalom álláspontja szerint a társadalom életét általában befolyásoló, akár az országos, akár a helyi viszonyok alakulását meghatározó, vagy ilyen célzattal létrejött nyilvános rendezvényeken, eseményeken történő szereplés tekinthető közszereplésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!