Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha bekerültem az Éjjel-Nappal...

Ha bekerültem az Éjjel-Nappal Budapest c. sorozat egyik jelenetébe a háttérben és én nem járultam ehhez hozzá, perelhetek?

Figyelt kérdés
2013. okt. 5. 03:15
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Van valami olyasmi, hogy ha csoportban voltál akkor nem.

De ezt én sem értem, hogy mennek ide-oda, szórakozóhelyekre, és gond nélkül kameráznak mindenkit amit este főműsoridőben leadnak.

szerintem sem túl korrekt, hogy így forgatnak és bárkit betesznek a tv-be az engedélye, megkérdezése nélkül.

Azért ez mégsem egy dokumentumfilm, vagy tudósítás a nyílt utcáról, hanem egy elejétől a végéig REKLÁMFILM.

Egy trágya, agymosó xar.

Folyamatosan üvöltöznek benne, nem lehet úgy odakapcsolni, hogy ne egy üvöltözős jelenetbe csöppennél.

Folyamatosan, pia, átverés, megcsalás, mindenki mindenkivel, természetesen egy kis b*zi vonal is az rtl vezetők kedvéért... Hányinger.

2013. okt. 5. 03:21
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Nem. De még ha perelhetnél is mi a ráknak perelnél? Miért zavar ez?
2013. okt. 5. 05:50
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Asszem kitakarást kérhetsz, mivel nem adtál engedélyt. A Gyanú árnyékában vagy miben, láttam már ilyet, amikor a nyulamat kiengedtem a szobában akkor ment a sorozat, és az áruházban a vevők fejét elhomályosították.
2013. okt. 5. 08:05
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
Ha közterületen volt, akkor nincs esélyed!
2013. okt. 5. 08:33
 5/10 anonim ***** válasza:
69%

"Asszem kitakarást kérhetsz, mivel nem adtál engedélyt."

Miért kérhetne?

2013. okt. 5. 08:43
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
Nem kérhet. Mert célirányosan nem őt vették. Olvasgasd a médiatörvényt.
2013. okt. 5. 09:00
 7/10 Shai-Hulud ***** válasza:
62%
Közterületen minden további nélkül bárkinek joga van felvételt készíteni. Te azzal, hogy megjelensz a közterületen, elfogadtad ennek a lehetőségét, tehát nincs okod és jogod perelni.
2013. okt. 5. 09:01
 8/10 Shai-Hulud ***** válasza:
90%

" mi a ráknak perelnél? Miért zavar ez?"

Nem zavarja. Csak egy kis pénzt próbálna lehúzni. :-)

2013. okt. 5. 09:03
 9/10 anonim ***** válasza:

1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről:

80. § (1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés.

(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges.

(3) Az eltűnt, valamint a súlyos bűncselekmény miatt büntető eljárás alatt álló személyről készült képmást (hangfelvételt) nyomós közérdekből vagy méltánylást érdemlő magánérdekből a hatóság engedélyével szabad felhasználni.

Nyilvános közszereplés: a jogirodalom álláspontja szerint a társadalom életét általában befolyásoló, akár az országos, akár a helyi viszonyok alakulását meghatározó, vagy ilyen célzattal létrejött nyilvános rendezvényeken, eseményeken történő szereplés tekinthető közszereplésnek.

[link]

2013. okt. 5. 12:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Jogos a kérdés, érdekes lenne tudni, mit mond erre a jog és a készítők... véletlenül lekapnak valami kompromittáló helyzetben, adásba megy, aztán rámegy a házasságod vagy az állásod... akkor mi van?
2014. jan. 17. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!