Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A BTK-ban benne van az összes...

A BTK-ban benne van az összes jog, vagy csak egy része? Ha nem csak a BTK tartalmazza, akkor hol tudom a többit elolvasni? A BTK-nak a teljes verziója fent van a neten?

Figyelt kérdés

2014. jún. 13. 09:51
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Menj a jogi egyetemre. Ott lemondják, hogy az összes törvényt nem lehet elolvasni, és nincs is értelme. Ott megtanítanak a törvényeket rendezni, kategorizálni, szempontokat felállítani, és választanod kell egy területet. És abban végre elmélyedhetsz. De csak fokozatosan, értéssel, különben minden félreérthető lesz benne, és az olvasó félre is fogja érteni.
2014. jún. 13. 09:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Alapból hibás az a feltevés, hogy a jogalkalmazásban törvény"könyv" van. Ez csak egy joggyakorlati műszó, valójában nevezhetjük nyugodtan a nevükön a dolgokat, a "PTK"-t polgári törvénynek, a "BTK"-t büntetőtörvénynek. Még olyan marha is van, aki a szabálysértési törvényt "SZTK"-nak nevezi, ilyet pl egy jogász sose tenne, míg a "BTK" - "PTK" kifejezést simán használják ők is.

Egyébként a fenti ugyanaz a kategória, mint hogy gyilkossság sincsen Magyarországon, hanem helyette emberölés van.

2014. jún. 13. 10:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"A BTK-nak a teljes verziója fent van a neten?"

És hogy a kérdésre is válaszoljak: igen, a büntetőtörvény teljes verziója (kapcsolódó kormányhatározatokkal, kormányrendeletekkel, kiegészítésekkel aktualizálva) fent van a neten.

Keress rá: 2012 évi c. törvény

2014. jún. 13. 10:04
 4/9 anonim ***** válasza:
A BTK csak büntetőjoggal foglalkozik. Bűncselekményekkel, büntetési tételekkel, ki a tettes, társtettes stb. Az összes jog...Erre nem írok inkább semmit. Milyen jog érdekel? Amúgy ahogy az első válaszoló elmondta lehetetlen minden jogot elolvasni, mivel folyamatosan változnak. Alaptudást lehet szerezni és arra építkezni. Én joghallgató vagyok, úgyhogy tudom...
2014. jún. 13. 10:05
 5/9 A kérdező kommentje:

.....értem.....

töbnyire inkább azok a törvények/jogok érdekelnének amik esetleg tudok használni rendezvények biztositásakor vagy saját illetve más emberek megvédéséhez.......

De amúgy minden....ami esetleg ezekkel összefüggésbe hozható érdekel.....

köszi az eddigi válaszokat is......mindenkinek megy a zöld kéz : D

2014. jún. 13. 10:13
 6/9 anonim ***** válasza:

"töbnyire inkább azok a törvények/jogok érdekelnének amik esetleg tudok használni rendezvények biztositásakor vagy saját illetve más emberek megvédéséhez......"

őrző-védő céged van?

2014. jún. 13. 10:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Nincs benne az összes. Hiányzik belőle a vályog, a hályog, a tályog, a gomolyog, a viszolyog, a bazsalyog, a mosolyog és a kóvályog is.
2014. jún. 13. 11:23
 8/9 BlackSword ***** válasza:
A BTK csak a BüntetőTörvényKönyv... Neked még szükséged lehet a PTK-ra és az MK-ra...
2014. jún. 13. 11:35
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2014. jún. 14. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!