Elhagyhatom az Egyesült Államokat egy ott vásárolt MacBook-kal, vám nélkül?
Vásárolnék ott egy MacBookot, és haza szeretném hozni. Nyilván kicsomagolnám és kidobnám a dobozt, csak a töltőt és a leírást hoznám laptoptáskában, így úgy nézne ki, mintha itthon vettem volna, és nem új lenne. Így megállíthatnak, és fizettethetnek velem vámot?
Kérhetik, hogy igazoljam, hogy itthon vettem? (Nyilván nem fogom tudni, mert az eredeti blokk, ami nálam lesz, mást mond majd, nem is mutathatom meg nekik.)
Tudom, a billentyűzet kiosztás más, meg a töltő vége is, de ez nem probléma.
Azok a válaszok sem érdekelnek, melyek arról szólna, hogy mekkora egy szemét vagyok, amiért nem fizetem ki az adót és a vámot.
Ja és az sem hogy milyen jobb gépeket tudtok ilyen áron.
Hát, elvileg kéne de szerintem a kutya nem fog vele foglalkozni.
Egyébként ha jól tudom kint USA-ban az Apple Store-okban bármilyen kiosztású billentyűzettel vehetsz gépet, maximum várnod kell rá 1-2 napot.
Vámot nem kilépéskor, hanem magyarországra belépéskor, a navnak kell megfizetni. Plusz az áfát is.
Őket ismerve több db új állapotú laptopra ugranának, kérdés, hogy kiszúrják-e. Szerintem jó eséllyel nem.
Tobbszor vittem USAbol Magyarorszagra "rendelesre" laptopot, fenykepezot, telefont.
Mindig bontott allapotban. Nem raktam ra fotokat, de azert a laptopot bekapcsoltam, nehogy a vamos talalkozzon eloszor a "welcome" keppel...
DE!!! ez akkor volt, amikor volt kozvetlen jarat! Vagyis az USAbol egyenesen Budapestre erkeztem!
Mivel nincs kozvetlen jarat, igy te nem az USAbol fogsz erkezni, hanem az Union belul, es mint ilyen, automatikusan nincs vam!
Amugy csak kereskedelmi mennyisegnel kell aggodni, ha hozol magadnak egy arva laptopot, egy uj telot meg vmi speci fotogepet, meg akkor sem fognak beled kotni.
Foleg, hogy Union belul utazol, erted?!?!
Ha teszem azt irto nagy balszerencsed van es ahol belepsz az Unioba es ott a vamosok megfognak es bizonyitjak, hogy a gepet az USAban vetted, akkor is csak vamot kell fizetned (AFAt nem) es az is csak a termek 10%-a, de szerinted a nemet vagy holland vagy angol vamosok mennyire foglalkoznak atlag turistakkal?
Akkor a kilépésnél senkit sem érdekel mi van nálam, csak majd ha leszálltam?
De nekem azt nem kellene magamtól vámoltatnom? Amsterdamba érkezem majd, és ha ott ők szúrják ki, akkor az nekem már rossz, nem? Mert nem vámoltattam, ők találták meg. Büntetést nem fizettethetnek?
Akkor a kilépésnél senkit sem érdekel mi van nálam, csak majd ha leszálltam? Az USAban senkit nem erdekel, hogy mit hozol ki az orszagbol, amig az nem valami tiltott cucc (drog, vagy vedett noveny, mittomen)
De nekem azt nem kellene magamtól vámoltatnom? Nem! VAgyis, ja, lehet hogy illene, de soha senki nem megy oda a vamosokhoz, hogy elnezest, van nalam egy kis szajre, szeretnek utana fizetni....
Amsterdamba érkezem majd, és ha ott ők szúrják ki, akkor az nekem már rossz, nem? Mit szurnak ki???? HOgy van nalad egy laptop? Megmondod, hogy mar kifele is nalad volt! Ha nem oridzsi csomagolasban hozod, arcedulaval a dobozan, bolti blokk mellette, akkor le$zarjak, hogy honnan szedted. Meg ha ugy gondoljak, hogy USAban vetted, te mondod hogy nem es kesz. Nem fognak kulon terembe hurcolni es kovetelni, hogy bizonyitsd...
Egy laptoprol van szo, nem egy 200ezer dollaros ekszerrol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!