Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy üzletbe visszaviszem...

Ha egy üzletbe visszaviszem az árut /deichmann mérethiba pénzt adnak vissza, ők adják ezt a lehetoseget/ és elkeri a személyim lakcímkártyám az szabalyos? Mert h&m ben pont mondtak hogy nem kérhetik el csak bediktalasra megy

Figyelt kérdés
És a bunkóstílusu eladónak baromira nincs kedvem odaadni. Nem hatósági szemely, mondtam neki hogy sose kertek meg el többzsór vittem mar vissza cipot. Az volt a valasza hogy mivel készpénzt ad vissza és őt kamerak figyelik ezért kell a személyi és lakcímkártya. Sose kértek még pedig nagymamamnak mindig igy vasarolunk hogy megveszünk 2 méretet es egyiket visszavisszük. Aki eladta az is mi dig mondja hogy nyugodtan, másnap vissza is vittük és az eladó bunkóskodott és a személyit lakcímkártyát kérte. Ven e joga ehhez? Mert az ismerősünk a h&m üzletben dolgozik ahova szinten vissza lehet vinni hogy otthon probalod fel,és mondta hogy nekik nincs jogkörük elkérni csak bediktálásra megy. Akkor most mi az igaz?
2014. jún. 9. 11:44
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A bolt adja ezt a lehetőséget. Direkt ajanlotta az elado hogy vigyuk el mindket part es döntsük el otthon ez egy szolgalatatas. De ezt nem lehet jogszerűtlen ahhoz kötni hogy a szemelyim adjam át . Mindegy már ki vagyok okosítva :-) amúgy meg a nagymamanak vettük ha vegeigolvastad volna a kerdest tudnád. És ezt minden evszakban megtesszuk hogy igy veszünk neki cipőt hogy 2-3 méretet elhozunk és eddig mindig siman kedvesen mosolygosan visszavasaroltak, ez az elado meg bunkóskodott es szemelyit kért. Tehat ismerjuk a bolt lehetosegeit. S nagymama nem is tudna eljonni z direkt erre van kitalalva...
2014. jún. 9. 22:44
 12/12 anonim ***** válasza:
Légyszives tőlem semmit se vegyél.
2014. jún. 28. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!