Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az illegális, vagy sért...

Az illegális, vagy sért valami törvényt, ha Myvipre, Iwiwre, HotDogra feltöltök engedély nélkül SAJÁT képeket, amiket én fényképeztem? Vagy ahhoz is engedélyt kell kérni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 30. 22:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

nos, a jogi helyzet kb. így néz ki:

ha le akarsz fényképezni valakit, akkor kell az engedélye. (ha valamit, akkor tulajdonos engedélye), ha ez megvan, akkor készíthetsz fényképet és nézegetheted otthon. ha valamilyen formában fel akarod használni, pl. feltölteni egy weboldalra, akkor az már egy külön kategória és kell rá engedély. egy kivétel van, ha látképet fényképezel, pl. egy utcát amin emberek vannak. ilyenkor nem kell mindenkitől engedélyt kérned, viszont ha te ebből kiemelsz egy részletet pl. egy embert, akkor az új kép már róla szól és kell az engedélye.

gyakorlatban ezzel nem szoktak foglalkozni, de minden olyan kép feltöltéséért, amihez nincs engedélyed, elvileg perelhető vagy személyiségi jogok megsértése címszó alatt.

2009. dec. 31. 09:44
 12/14 A kérdező kommentje:
Én myvipre meg Iwiwre meteorológiai, időjárási jelenségekről készített képeimet akarok feltölteni. Ember nincs rajta, csak némelyiken az én házam. Meg az égbolt és felhők. Ezeket engedély nélkül feltölthetem?
2009. dec. 31. 10:58
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen!
2009. dec. 31. 14:57
 14/14 anonim ***** válasza:
persze
2009. dec. 31. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!