Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha feljelentést teszek lopás...

Ha feljelentést teszek lopás és rongálás miatt, tulajdonképpen csakis hazudni tudok, nem?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy megkérdezik, van-e ötletem, ki volt az, én meg naná 100%-ra tudom, de ha megmondom:

1, bizonyítani nem lehet, nincs róla se kamerafelvétel se más tanú, semmi

2, ha meg azt mondom, hogy "sajnos fogalmam sincs", akkor is félrevezetem a rendőrséget, nem?

Akkor tudok én jót tenni? Akármelyik verziót nézzük, mindkét esetben "hamisan tanúskodok" vagy "hamisan vádolok" vkit jogilag, mert nem lehet bizonyítani).

Most akkor mit tegyek?

2014. máj. 28. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Az, ha elmondod kire gondolsz nem hamis vád. Sőt! El is kell mondani, hogy kire gyanakodsz-de persze nem tudod pontosan- és azt is, hogy milyen körülmények miatt. Akkor lenne hamis vád, ha konkrétan állítod, hogy tuti xy követte el.
2014. máj. 28. 13:40
 2/9 Lumpenproletár ***** válasza:

Ez jó kérdés-csalafinta:-)

Én úgy nyilatkoznék ha nem tudnám 100%-ra hogy ez és ez a tettes hogy FELTÉTELES módban-tehát lássa az a rendör hogy nem vagyok biztos a"mondókámban"...és nyilván mondani is kell-da ha 100%-ig biztos vagyok akkor bátran kell nyilatkozni.

Egyébként meg a rendör dolga hogy megtalálja a tettest...

2014. máj. 28. 13:40
 3/9 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg a rendör dolga hogy

megtalálja a tettest..."

az a rendőr az ujjából szopja ki vagy honnan ha nem mond el mindent?:-)

Ha például az én szekrényemből loptak és nem mondom el, hogy a szekrényhez másnak is van kulcsa akkor honnan tudná meg? Ők sem látnokok a tanúk elmondásai alapján nyomoznak.

2014. máj. 28. 13:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, csak hát objektív bizonyíték tényleg nincs róla. az egy dolog, h én tudom, de ők se hülyék, és szépen éjjel, eldugott helyen, őrszemet állítva stb ... azaz ha el is mondom, kizárt, hogy találjanak ellenük bizonyítékot.

Így se lehet hamis vád?

2014. máj. 28. 14:02
 5/9 anonim ***** válasza:
azt hiszem nem olvastok rendőrségi híreket: a feljelentések és a nyomozások szinte kivétel nélkül ismeretlen tettes ellen folynak ... miért? ... mert ha nem sikerül bizonyítani, akkor a megvádolt perli be a feljelentőt, és elég szép pénzt kaphat tőle ... tehát feljelenteni ismeretlen tettest kell, és jegyzőkönyvön kívül meg lehet jegyezni úgy mellékesen, hogy ennek és ennek a fazonnak érdemes lenne utánanézni
2014. máj. 28. 14:08
 6/9 anonim ***** válasza:

A feljelentést ismeretlen tettes ellen nem te teszed. Erre jogi szabályok vannak, hogy így kell "hívni".

Ha még tudod is, hogy ki az elkövető pl verekedés akkor is ismeretlen tettest ír a rendőrség. Onnan nevezik meg amikor először kihallgatnak valakit gyanúsítottként.

2014. máj. 28. 14:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyébként a hamis vád sem olyan egyszerű. A másik félnek is bizonyítania kell, hogy kétséget kizáróan nem követte el azt amivel vádolták. Na ez nem szokott meglenni.
2014. máj. 28. 14:20
 8/9 Lumpenproletár ***** válasza:

Azt véletlenül tudom(nézek krimiket)hogy bizonyítani a vádlónak kell. Tehát akit megvádolnak annak meg se kell szólalni...-bizonyítsák rá ha tudják.

Nem is olyan egyszerű ez a kérdés...

2014. máj. 28. 14:21
 9/9 anonim ***** válasza:

"Tehát akit megvádolnak annak

meg se kell szólalni...-bizonyítsák rá

ha tudják."

Igen, de akit korábban megvádoltak és hamis vád miatt feljelentést tesz ő kerül ebben a helyzetben a másik oldalra. A korábbi vádló meg csak "csendben ül". Akit megvádoltak egy módon tud bizonyítani, ha a saját ártatlanságát bizonyítja. De egy lopásnál ha nincs ott senki nehezen tudja bizonyítani, hogy ő neki 100%ra semmi köze az egészhez.

2014. máj. 28. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!