Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rákényszeríthet a munkáltatóm...

Rákényszeríthet a munkáltatóm a kirándulásra?

Figyelt kérdés
Suliban dolgozom, mint rendszergazda és most csütörtökön lesz egy kirándulás a Velencei-tóhoz. Igazgató azt mondta nem lehet rá se szabit kivenni, se semmit. Kötelező megjelenni. Én viszont nem akarok menni. Ingyenes a kirándulás, nem kerülne semmibe, de akkor sem akarok menni. Mindenképp ránk akarják kényszeríteni. Mit tehetnék, ha nem akarok menni? Amúgy jogilag megteheti a munkáltató ezt? A munkakörimben nincs olyan, hogy köteles vagyok iskolai rendezvényeken, kirándulásokon megjelenni.

2014. máj. 27. 12:48
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
93%

A munkavállaló KIVÉTELESEN 7 munkanap tekintetében választhat időpontot a szabadság kiadására. A kívánságot 15 nappal előtte kell bejelenteni. Amúgy a szabadsággal a munkáltató rendelkezik, az időpontját neki is 15 nappal előre be kell jelenteni.

A munkavállaló javára adhat engedményeket a munkáltató, de nem kötelező.

2014. máj. 27. 13:27
 22/38 anonim ***** válasza:
87%
A szokásos munkavégzési helyén kívüli munkavégzésre kötelezhet a munkáltató, ha az érdekei úgy kívánják.
2014. máj. 27. 13:33
 23/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, értékes válaszokat is kaptam tőletek. Írhatnék még sok mindent, hiszen nem ismeritek a kapcsolatot a felettesemmel, meg az itteni helyzetet sem. Nálunk nem kell a szabit 15 nappal előre bejelenteni. 2 nap is elég akár. A suli nyitva lesz és el tudnék látni olyan munkákat, amiket tanítási időben nem nagyon lehet.......
2014. máj. 27. 13:43
 24/38 anonim ***** válasza:
87%

1: cseréljünk már. Engem szabadságra sem engednek sokszor a 12 órámban és semmire nem jut időm. Bezzeg ha engem "kényszerítenének" túrázni, hidd el, mennék. Meg még rajtam kívül több ezren, akik ezt nem engedhetik meg maguknak.

2: nem tehet semmit ha otthon maradsz, de utána minden különösebb ok nélkül kirúghat vagy ha jó kedve van akkor megvárja a szerződés lejártát.

2014. máj. 27. 14:01
 25/38 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2014. máj. 27. 14:06
 26/38 anonim ***** válasza:
54%
Az az igazi kockaagy lehetsz, aki nem lát a számítógépen túl...
2014. máj. 27. 14:08
 27/38 A kérdező kommentje:

Az ég adta világon semmit sem fogtál fel az egészből. Akkor meg minek szólsz bele? Itt munkajogról van szó, meg zsarolásról.

2014. máj. 27. 14:20
 28/38 anonim ***** válasza:
10%
Már hogy kényszeríthetne rá, te kis buta?
2014. máj. 27. 15:25
 29/38 anonim ***** válasza:
8%

Én kedves ecsém az ijet le szoktam rendezni jó gyorsan. Mondom a parasztnak, hónap szabin vagyok. Aszongya nem mehecc szabira! Na mondom akkor egyetlen lehetőséged van köcsög, írsz egy igazolatlant!

Hahahaha...

2014. máj. 27. 15:28
 30/38 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő. Biztos ide akartál írni? Tudod miről van szó? Nem diák vagyok, hanem ott dolgozom és 29 éves férfi. Tehát elég fura a megfogalmazásod. A másik, hogy nem hinném, hogy te így intéznéd el. Gondolom vicceltél. Viccnek viszont jó. :) Bár nem vagyok most mókás hangulatomban. :)
2014. máj. 27. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!