Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Járdát nem lenne kötelező...

Járdát nem lenne kötelező építeni minden munkahelyhez, hogy így is megközelíthető legyen?

Figyelt kérdés
Bizonyos munkahelyekre csak autóval lehet szabályosan kijutni. Aki oda jár, de nincs autója, az így járt? Mert azért nem túl biztonságos az autóút szélén gyalogolgatni.
2014. máj. 24. 13:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
10. Inkább ők örüljenek, hogy dolgozom ott. Jelenleg csak hetente egyszer kell bemennem pár órára. Nem is vagyok rászorulva. Gondolkodtam már, otthagyom azt a helyet. Időmbe belefér, egyelőre maradok. De ha jön a tél, sötét, csúszós kora reggelek, akkor meg fogom gondolni, folytassam-e ott a munkát. Azért a biztonság is számít, csak egy életem van, nem úgy, mint Mariónak a játékban.
2015. okt. 8. 21:57
 12/14 A kérdező kommentje:

Már nem dolgozom ott, sokkal jobb munkahelyem van helyette.

Remélem, az összes járdát is átalakítják autóúttá, hogy gyalog sehova ne lehessen eljutni, csak autóval.

Jártam olyan helyen, ahol ha kijössz a tízemeletesből, gyakorlatilag egyből az autóútra lépsz, semmi járda. Ez felháborító. Elsőre talán a járdát kéne kiépíteni megfelelően a lakóháztömbök körül, utána, ha marad hely, lehet út is, ha meg nincs hely, meg lehet állni az autóval 50-100-200 méterrel arrébb is, abba még senki nem halt bele, hogy annyit kelljen gyalogolni.

2017. márc. 27. 22:31
 13/14 A kérdező kommentje:

Visszatévedtem régi kérdésemhez. Amire emlékszem abból az időből, egyszer zuhogó esőben reggel sötétben gyalogoltam azon az autóúton. Az út szélén ilyenkor hömpölygött a víz, tehát ott nem is tudtam volna menni, amellett meg föld volt, ami csupa sár. Az út kissé meredek volt egy szakaszon. Na most, mögöttem jött egy autó, dudált, de mégis mit kellett volna csinálnom? Senki nem várhatta volna el, hogy az út szélén a patakban gyalogoljak. Ha a szembe sávban is jött volna valami, akkor vagy azzal ütközött volna az autós, vagy engem üt el.

Na, most ilyenkor mi van? Mert ez finoman szólva is kívánnivalókat hagy maga után. Mivel van itt a gond? Azt senki ne mondja, hogy velem.

Egy alternatíva lett volna, ha felhívom a munkaadómat reggel 7 előtt (amikor ő valószínű alszik), hogy nem tudom megközelíteni biztonságosan a helyet, így nem megyek be, de a fizetséget kérem, hiszen felkeltem reggel 5-kor, hogy odajussak.

Erre valószínű úgyse ír már senki semmit, csak ha már erre jártam, leírtam, miért is volt ez akkor annyira gond nekem. Bárki, aki olvassa ezt, annak is gond lett volna, ha egyszer csak ilyen szituációba csöppen, és felteszi a kérdést, ilyenkor mi van.

2017. dec. 18. 14:59
 14/14 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés, csak érdekelne, hasznos lenne tudni. Ilyen esetben a munkaadó (aki csak kiküld ahhoz a céghez, de nem ott dolgozik) köteles-e a kérésemre gondoskodni a céghez való biztonságos kijutásomról? Tehát pl. keresni valakit, akár a cégnél, aki autóval felvesz engem és kivisz a céghez? Vagy átháríthatja rám, hogy én keressek ott valakit?
2017. dec. 18. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!