Miért van az, hogy egyes ingatlanokat több évi nemfizetés után sem árvereznek, míg másokat rövid idő után igen?
Mindkettőre van példa a környezetemből.
Egyik esetben minimum 5, de inkább 7 éve nincs fizetve a jelzálog. Ma már sok millió lehet, bőven 10 felett.
Másik esetben 2 éve nem tudta fizetni egy fiatal pár, családi okok miatt, már jött a levél, hogy kitűzik az árverést. Kisebb összeg, mármint az előzőnél kisebb, de ez is több millió.
Mindkét esetben a jelzálog 1-1 családi házon van, tehát nem szántó, vagy gyümölcsös, vagy valami mezőgazdasági ingatlan.
Többször gondolkoztam már ezen, de nem értem, magyarázzátok el.
Árverések esetén egyik sem fedezné a hitel összegét, tehát az nem lehet magyarázat, hogy az egyiket azért árverezik, mert fedezné a tartozást, a másikat azért nem, mert nem fedezné.
A lakóingatlan árverése mindig az utolsó a sorban.
Tehát:
- lehet, hogy ott, ahol árvereznek, az adott személyeknek van más, lakásra alkalmas ingatlanuk is
- lehet, hogy ott, ahol nem árvereznek, volt már árverezhető/lefoglalható vagyok.
A konkrét szabályozást erre vonatkozóan a Vht-ben találod. (Végrehajtásról szóló törvény)
Azt biztosan tudod, hogy nem történt meg az árverés?
Én is ismerek ilyen esetet, de ott megejtették magát az árverést, csak a kutyát sem érdekelte az ingatlan, így megúszták és a mai napig is ott laknak, pedig ennek már több éve.
Egészen biztos, hogy nem történt még meg, mert sajnos mindkettő a családban van.
Egyik esetben sincs más ingatlan, de még más lefoglalható dolog sem, se kocsi, se ékszer, semmi.
Ezért nem értem.
Nem is tudom, miért kellene értened, de tényleg ha úgy gondolod, hogy rád tartozik a dolog, akkor ismételten csak a Vht-t tudom ajánlani. Ott mindenre választ találsz.
Annak idézése és kielemzése meghaladja a jelen fórum kereteit, főleg úgy, hogy információ hiányában az összes eshetőséget le kellene írni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!