Elítélhetnek emiatt a bíróságon?
Semmiképpen nem etikus a beleegyezése nélkül kirakni. Még akkor se lenne az, ha jókat írtál volna róla. A minimum az lenne, hogy kitakarod az arcát, de még akkor is meg kéne kérdezni tőle, hogy beleegyezik-e a dologba, hogy a testét használd illusztrálásnak. De így, hogy meg sem kérdezted, nagyon gáz :S Bocsi, de magyarul egy paraszt vagy. Igazából még az is parasztság, hogy még ide is felraktad a képét. A gyerek helyében én is a jogi dolgon gondolkodnék, és remélem, van is esélye.
Személy szerint én a gyerekkel értek egyet, mert nehogy már akárkiről akármit lehessen mutogatni az illető beleegyezése nélkül :S
Volt már ilyen kérdésed, és leírtam, hogy személyiségi jogot sértettél.
Ez polgári jogi kérdés, nem "elítélés", hanem adott esetben elégtételre, és kártérítés, illetve sérelemdíj fizetésére kötelezhet a bíróság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!