Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 16 évesen megcsinálhatom?

16 évesen megcsinálhatom?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok. Össze szoktam veszni anyukámmal (apukám sajnos nincs, nem ismerem) hogy ide nem mehetek meg oda nem. Azt meghtehetem ha ő azt mondja hogy 'nem' akkor is elmegyek otthonról és mondom neki hogy elmegyek haveromhoz, majd délután 2-kor jövök? mit csinál? tud valakinek szólni hogy elszöktem otthonról, vagy mit tud csinálni? Őszinte válaszokat kérek legyetek szívesek, ne csapjatok be! (nem cigizek, drogozok, iszok) :)
2014. máj. 16. 16:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Ő a törvényes gyámod, ott vagy ahol mondja! Ha elszöksz, akár rendőrség közreműködésével is hazavitethet (ez lenne ám igazán ciki, mikor beállítanak haverokhoz).

Ha nem tetszik elmehetsz a gyámhivatalhoz, hogy megválaszd lakhelyed (16 év felett kérvényezheted) a tartásodról viszont magadnak kell gondoskodnod. (Biztosra veheted, hogy a gyámhivatal nem fogja engedélyezni).

Amúgy pedig nem rinyálni kell, hanem megbeszélni vele, kiérdemelni, bemutatni őket és a szüleiket a tiédnek...

2014. máj. 16. 19:09
 22/29 kovpet ***** válasza:

"Meg barátaim előtt is égek mint a rongy, mer nem megyek el velük sehova, meg azt kell mondanom hogy anyu nem enged, előtte kitaláltam hogy ide meg oda megyek de nem veszik be."

Nem égsz, nem tehetsz róla, hogy hova engednek el és hova nem. Arról viszont tehetsz, hogy a fentiek szerint hazudsz nekik...

Ha több szabadság kell és úgy érzed, hogy nem jók a határok, akkor beszélj a szüleiddel (a nevelőapád véleménye is számít, hiába nem az édesapád, hiszen egy család vagytok jelenleg). Kérdezd meg, hogy miért nem mehetsz. Valami oka csak van.

Hova nem engednek? Éjjel 2-ig bulizni vagy suli után focizni? Azt azért nem hiszem, hogy sehova.

2014. máj. 16. 19:13
 23/29 A kérdező kommentje:
Eszem ágába sincs hivatalos szervhez fordulni, egyszer rámhívott egy családsegítős hapsit, de az csak anyámnak hitt, bemesélt egy kis mesét nekem meg már nem akart hinni, most se fognak máshogy cselekedni!
2014. máj. 16. 19:14
 24/29 A kérdező kommentje:

Próbálta megbeszélni velük, de nem lehetett. Éjjel amugy se mennék sehova.

Hazugságról igen sajnos én tehete, de nem birok a szemükbe nézni, mert kinevetnek, hogy mért nem modom meg anyámnak hogy, igen is elmegyek legaláb 2 óra hosszára. :/

2014. máj. 16. 19:19
 25/29 kovpet ***** válasza:
Akkor most hova is nem engednek el és miért?
2014. máj. 16. 19:22
 26/29 anonim ***** válasza:
Majd jól kitagad az örökségből :D
2014. máj. 16. 19:22
 27/29 A kérdező kommentje:
Sehova, kivéve a sulit, hogy mért? azt nem tudom.
2014. máj. 16. 19:25
 28/29 kovpet ***** válasza:

Kérdezd meg.

Mondd el azokat az érveket, amiket itt is: már 16 vagy, lassan egyre több magánéleted kell, hogy legyen meg hogy így kiközösítenek a barátaid, stb.

Egy tiltásnak oka kell, hogy legyen. Ha sehova nem engednek, akkor valami nem olyan, mint aminek kellene lennie. Lehet, hogy nálad, de lehet, hogy náluk. Utóbbi esetben nem tudsz mit tenni sajnos.

2014. máj. 16. 19:31
 29/29 A kérdező kommentje:
Ha tudnám, elmondanám.
2014. máj. 16. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!