Ha a tulajdonomon van egy mély gödör és egy tolvaj éjjel beleesik és meghal, megbüntetnek engem?
Jó mélynek kell lennie annak a gödörnek és hosszúnak és "véletlenül" faágakkal letakartnak. Szerintem büntetnének, bár jogilag nem tudom, csak az az érzésem. Működik az:
Aki másnak vermet ás, maga esik bele.
igen, sajnos megbüntetnek! :/
ilyen hülyén lett ez kitalálva. De ha pl feltünteted, hogy vigyázz mély gödör, akkor ha jól tudom nem tudnak veled mit csinálni.
"De ha pl feltünteted, hogy vigyázz mély gödör, akkor ha jól tudom nem tudnak veled mit csinálni."
Ha nem értünk a szabálysértési, illetve büntetőtörvényhez, akkor legalább ilyen koponyarepesztő ordas nagy furunkulus hülyeségeket ne tanácsoljunk már szegény kérdezőnek.
Kérdező: egészen addig, amíg a közterületet nem befolyásolja a magánterületed állapota, az önkormányzatnak nincsen beleszólása abba, hogyan is néz ki, illetve milyen állapotban van. Akkora gödröket ásol a magánterületen -azaz az ingatlanod területén-, amekkorát csak óhajtasz.
Beleesésről pedig: természetesen semmiféle jogszabály nem kötelez a gödör kitáblázására, egy kötelességed van, a vendégeidet, illetve azokat az embereket, akikről tudod, hogy bejönnek/bejöhetnek az ingatlanodra, figyelmeztetned kell a fennálló veszéllyel kapcsolatban. Ezt elegendő megtenned szóban.
Konkrét példa: ha az éjjeli besurranó tolvaj nyakát szegi akár csak a kerítésed átmászása közben is, vagy -tegyük fel- beleesik a gödrödbe, vagy beszakad alatta az álmennyezet, ahogy a padlástéren motoszkál, és emiatt sérül meg halálosan, te, mint tulajdonos természetesen nem vagy büntethető. Büntethető vagy viszont abban az esetben, ha tudatosan telepítesz az élet kioltására alkalmas eszközt a tolvaj/betörő ellen. Tipikus példa erre a magyar jogalkalmazásban a villanykerítés/szögesdrót példája. Szögesdrótot szabad, villanykerítést nem halálos áramerősségen üzemeltetni szabad, villanykerítést halálos áramerősségen üzemeltetni nem szabad.
Kedves 3-as! te beszélsz hogy ne írjunk butaságokat? ez mos komoly?
Hány olyat hallani hogy pl:
valaki lopni járt borért, és a tulajdonos rakott bele mérgező anyagot, és a tolvaj rosszul lett, és kit vettek elő? hát persze hogy a tulajt mert nem tüntette fel hogy van benne mérgező anyag. Hiába a sajátja, ez van.
Aztán olyan is volt hogy valaki áramot vezetett a kerítésébe, a tolvaj meghalt.
Kit vettek elő? a tulajt!!
Szóval azért ez nem úgy van ahogy azt te leírtad! Ha valami emberre nézve káros, vagy veszélyes, azt mindenképpen fel kell tüntetni!
"Büntethető vagy viszont abban az esetben, ha tudatosan telepítesz az élet kioltására alkalmas eszközt a tolvaj/betörő ellen."
Tanulj meg szöveget értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!