Jogosult vagyok-e pénzbeli kártérítésre az alábbi esetben?
"Kérdem én, hogy arra a 12 napra, amíg nem dolgoztam, de papírforma szerint munkában voltam, kötelesek-e valamilyen fizetés adni, vagy sem?"
Ha nem tudják igazolni, hogy nem jelentél meg dolgozni, akkor elvileg igen. Fordított esetben: ha ledolgozod a 12 napot, de a munkaszerződésed már lejárt, akkor nem vagy jogosult munkabérre, hiába bizonyítod a munkavégzést.
"Kérdem én, hogy arra a 12 napra, amíg nem dolgoztam, de papírforma szerint munkában voltam, kötelesek-e valamilyen fizetés adni, vagy sem?"
Természetesen. Ha ez idő alatt állományban voltál a teljes illetmény jár neked.
ma 15:32
Megmondtam :)
Örülök, hogy igazam lett.
Tudtommal nem jár, viszont jövőhét hétfőn újra indulnak a programok, és ennek keretében te is újra kaphatsz munkát.
(nálunk is április végén ért véget, és mondták, hogy lesz kb 2 hét amikor üres járat lesz, nincs munka- nincs fizetés, majd ezután újra visszavesznek akit csak tudnak)
A kimenő papírokat viszont kapnod kellett volna, viszont enélkül is határozott szerződésed lehetett (nálunk az van-volt), így azok nélkül is jelenleg állás kereső lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!