Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki jogosult önkormányzati...

Ki jogosult önkormányzati lakásra?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 2. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Elsősorban zsidók és cigányok, majd utána sorolják be a fiatal párokat, végül a maradékot pályázat alapján.
2014. ápr. 2. 10:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Minden önkormányzatnál mások az elbírálás szabályai. Ha tudni akarod milyen feltételek kellenek, hogy kapj önkormányzati lakást javaslom, hogy a lakóhelyedhez tartozó önkormányzatba menj be érdeklődni vagy a neten keres rá.
2014. ápr. 2. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:
A feltételek mindenütt mások, ezért az illetékes önkormányzatnál kell érdeklődni. Ők tudják megmondani, van-e eladó vagy kiadó ingatlanuk és ha van, milyen feltételek alapján bírálják el a jelentkezők pályázatait. De általános érvényű szabály, hogy igen jól jön, ha van az önkormányzatnál kellően magas beosztásban dolgozó ismerősöd, barátod, rokonod, mert úgy többszörösére nőnek az esélyeid.
2014. ápr. 2. 10:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én nem vagyok se cigány, se zsidó. Van egy 2 és fél éves fiam, külön szeretnék menni majd az apjától. Valószínű nem lesz hova mennem, sőt kaukcióra se lesz pénzem, h albiba menjek, ezért gondoltam önkormányzati lakásra, mert tudom, h az olcsóbb, mint egy albérlet.
2014. ápr. 2. 10:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem úgy rémlik, hogy egyik önkormányzatnál a dúsgazdag polginak a gyereke pl alapból kapott rászorultsági alapon.
2014. ápr. 2. 11:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Kérdező az önkormányzati lakás sincs ingyen, ott is az elején jelentős összeget kell lerakni.

Pályázd meg vesztenivalód nincs, de személy véleményem szerint egy gyerekkel esélytelen vagy. Általában 4-5. év a minimum várakozási idő. És igen annyi rezsi tartozást halmoztak fel, illetve úgy lelakták a bérlők a lakást, hogy ma már nagyon megnézik milyen keresetűnek adják ki.

2014. ápr. 2. 20:16
 7/9 anonim ***** válasza:

A helyi önkormányzat rendeletében kell megnézni, ugyanis ezt a törvény helyi szabályozásra bízza.

Háromféle kategória létezik, különböző feltételekkel:

1. Piaci alapú bérbeadás (rendes, piaci áron)

2. Költségelvű (amikor az a lényeg, hogy az önkormányzat költségei megtérüljenek, de bevételt nem szerez ezzel)

3. Szociális (támogatás is jár hozzá, minimális bérleti díjat kell fizetni csak)

2014. ápr. 6. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja, és nincs olyan, hogy kaukció, ellenben van kaució, de pl. szociálisnál azt sem kérnek... Menj be az önkormányzathoz (illetve a legtöbb önkormányzatnál külön vagyonkezelő szervezet foglalkozik a bérbeadásokkal), és érdeklődj ott!
2014. ápr. 6. 18:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Az egyik alapkövetelmény, hogy ahol igényelsz önkormányzati lakást minimum 5 éve lakosa legyél az adott kerületnek. (megkérdeztem az önkormányzatnál)

Vagyis, ha te a 20 kerületben igényelsz önkormányzati lakást, akkor min. 5 évet a 20-dik kerületben kell, hogy éljél.

2014. ápr. 6. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!