Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elkaptak lopásért. Kaphatok...

Elkaptak lopásért. Kaphatok erkölcsi bizonyítványt?

Figyelt kérdés
2 éve elkaptak egy áruházba amint elcsentem egy csokit. Haverokkal voltunk kicsit beittunk.Volt nálunk pénz de igy alakult.Tudom hülye voltam és már bánom is. A lényeg hogy kihivták a rendőrséget adat egyeztetésre mert az igazolványom otthon maradt.Utána kaptam egy levelet hogy 256 ft os kárt okoztam amit meg is térítettem és 5000ft ot kellett befizetnem illetékbélyeggel. Az lenne a kérdésem ez mennyire hagy nyomot az életembe? Erkölcsi bizonyítványt ha kérek ezt is feltüntetik benne? Ja és aki csak gúnyolni akarna vagy letolni hogy hogy lehet ilyet tenni.Azt kérem akkor ne is írjon. Tudom hogy nem kellett volna megtennem és nagyon hülye voltam. Megbántam... a kérdésemre a válaszokat előre is köszönöm
2009. dec. 25. 21:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

22:16-os!

már 20 erer ft a határ!!

2009. dec. 25. 22:18
 12/23 anonim ***** válasza:
51%

Nem, levitték 10-ra a sarkadi cigányok miatt. =D

Ott azt csinálták, hogy 19 ezer valahányszáz összegben loptak, és ugyebár nem voltak büntethetők. Több ilyen csoport is kialakult. És az hiszem egy csaj véletlenül több tampont meg csokit lopott, és elszámolta magát, ezért elítélték lopásért. =D

Youtube-on is fent van, valami sarkadi cigányos Tesco-s. =D

2009. dec. 25. 22:38
 13/23 anonim ***** válasza:
Amúgy a Kérdezőt sem értem. 5000 Ft-ot képes voltál befizetni egy csoki miatt? Amikor a csövesek is azért járnak be, hogy egyenek valamit, aztán kimennek. És ők több kárt okoznak, mint a Te 256 Ft-od. Maximum szabálysértés. Nem fogsz semmit sem kapni. =)
2009. dec. 25. 22:39
 14/23 anonim ***** válasza:
47%
Jó, hogy nem kitüntetjük...
2009. dec. 25. 23:22
 15/23 anonim ***** válasza:

pedig kitüntethetnénk, elvégre semmit se csinált

Bárcsak mindenki ennyit lopna ....

2009. dec. 25. 23:26
 16/23 anonim ***** válasza:
60%
Én nem adnék már egy csokiért se. A lopás az lopás, ezen mit nem lehet megérteni?! Ha visszajönnek majd az ősi törvények (mert remélem hogy visszafognak) lehet, hogy a kezed is le lesz vágva. (de csak csuklónál).
2009. dec. 26. 10:10
 17/23 anonim ***** válasza:
hogy te mennyire idióta vagy utolsó, csak gondolkodni képtelen vagy, mert tudod a legnagyobb pénzek mindig "láthatatlanul" tűnnek el, persze egy csokilopást könnyű elcsípni, na a milliárdokat már jóval nehezebb
2009. dec. 26. 12:22
 18/23 anonim ***** válasza:
34%

sztem sokkal undorítóbb meglopni egy szegény öreg nénit vagy bácsit 100ft-tal, mint a mocsok tescot 10000-rel.

magánszemélytől sosem lopnék, mert tudom, hogy ő azért megdolgozott... viszont egy ekkora áruházból lopni valamit nem olyan szégyen, hiszen naponta több millió a hasznuk... nem miattam fognak tönkremenni...

2009. dec. 26. 15:45
 19/23 anonim ***** válasza:

ha 20 ezer forint értékű dolgot lopsz el

az szabálysértés

és nem bűncselekmény

[link]

lásd büntető törvénykönyv

csak az büntetendő

ami 20 ezer feletti

138/A. §

2009. dec. 26. 18:09
 20/23 anonim ***** válasza:
63%

No kérem. Kedves kérdező:

Bár kaphatsz erkölcsi bizonyítványt, de nem érzem jogosnak a felháborodásodat, amiért bűnözőnek neveztek. Hiszen bűnöző vagy. Értelmetlen, s egyben szánalmas azzal takarózni, hogy ,,dehát a nagyok milliárdokat lopnak, akkor egy csoki mit számít?" Igenis, számít. Habár nem büntetik kiemelkedően, de ez lopás. Ha mindenki ilyen elven gondolkodna, akkor már rég ki lennének pakolva a boltok, a Milka meg a Boci csődbe ment volna. Nem akartam beleszólni, de látva a bűntpártolást, nem tarthattam magamban a véleményem. Pontozzatok le, elvégre felemeltem a szavam a bűnözés ellen. Ironikus, nemdebár?

2009. dec. 26. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!