Elkaptak lopásért. Kaphatok erkölcsi bizonyítványt?
22:16-os!
már 20 erer ft a határ!!
Nem, levitték 10-ra a sarkadi cigányok miatt. =D
Ott azt csinálták, hogy 19 ezer valahányszáz összegben loptak, és ugyebár nem voltak büntethetők. Több ilyen csoport is kialakult. És az hiszem egy csaj véletlenül több tampont meg csokit lopott, és elszámolta magát, ezért elítélték lopásért. =D
Youtube-on is fent van, valami sarkadi cigányos Tesco-s. =D
pedig kitüntethetnénk, elvégre semmit se csinált
Bárcsak mindenki ennyit lopna ....
sztem sokkal undorítóbb meglopni egy szegény öreg nénit vagy bácsit 100ft-tal, mint a mocsok tescot 10000-rel.
magánszemélytől sosem lopnék, mert tudom, hogy ő azért megdolgozott... viszont egy ekkora áruházból lopni valamit nem olyan szégyen, hiszen naponta több millió a hasznuk... nem miattam fognak tönkremenni...
ha 20 ezer forint értékű dolgot lopsz el
az szabálysértés
és nem bűncselekmény
lásd büntető törvénykönyv
csak az büntetendő
ami 20 ezer feletti
138/A. §
No kérem. Kedves kérdező:
Bár kaphatsz erkölcsi bizonyítványt, de nem érzem jogosnak a felháborodásodat, amiért bűnözőnek neveztek. Hiszen bűnöző vagy. Értelmetlen, s egyben szánalmas azzal takarózni, hogy ,,dehát a nagyok milliárdokat lopnak, akkor egy csoki mit számít?" Igenis, számít. Habár nem büntetik kiemelkedően, de ez lopás. Ha mindenki ilyen elven gondolkodna, akkor már rég ki lennének pakolva a boltok, a Milka meg a Boci csődbe ment volna. Nem akartam beleszólni, de látva a bűntpártolást, nem tarthattam magamban a véleményem. Pontozzatok le, elvégre felemeltem a szavam a bűnözés ellen. Ironikus, nemdebár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!