Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2013-ban szerzett külföldi...

2013-ban szerzett külföldi jövedelme akkor is be kell vallani ha valaki se 2013-ban se 2014 nem tartózkodott Mo. -n és nem is jön haza többet?

Figyelt kérdés
2014. máj. 1. 10:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Én úgy hallottm,hogy igen.Ettől függetlenül unom már ,hogy ennyit sz++akodnak.Először a gyerekek miatt volt gond.Bár nem értem miért zavarja őket ,hogy külföli suliba járnak. Otthon az embereknek kenyérre alig tellik,talán inkább ezzel kéne törődniük.Az itteni jövedelmemhez semmi közük.Ide adózok,tehát én nem jelentem be.
2014. máj. 1. 10:23
 2/3 anonim ***** válasza:
A külföldi munkaviszonyból származó jövedelmek esetén az egyezmények a munkaviszonyból származó jövedelmekre általában az ún. mentesítési szabályt alkalmazzák (így rendelkeznek az Ausztriával és Németországgal kötött egyezményeink is). Ez azt jelenti, hogy a megszerzett jövedelem Magyarországon nem adóztatható, gyakorlatilag adómentes, és ha a magánszemélynek más adóköteles jövedelme nem volt belföldön, nem kell személyijövedelemadó-bevallást beadnia.
2014. máj. 1. 11:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Lehetséges olyan törvény előbb vagy utóbb ,hogy a külföldön dolgozóknak is adót kell fizetni Mo.-ra még akkor is ha többé nem vagy csak turistaként jönnek haza pár napra?
2014. máj. 1. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!