Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet perelni azért a bankot,...

Lehet perelni azért a bankot, mert a válság alatt irracionálisan magas kamatot számítottak fel?

Figyelt kérdés

Dolgozni kezdtem valamikor a válság idején egy olyan cégnek mely kikötötte, hogy bankkártyára hajlandó csak a fizut utalni, nekem persze nem volt kedvem, mert sok kezelési költséget felszámítanak, így keesebbet viszek haza, de nem volt mit tennem

Pár hónap után kiderült, hogy semmit sem fizettek a bankkártyámra. Nem vettem észre mert anyuval laktam és eltartott. A cég csődbe ment. egy év után a bank a pár ezres kezelési költségből meg annak kamataiból csinált 75 ezres ! adósságot és pereltek bíróságon.

Elmondtam, hogy miért nem akkor szólt a bank, mikor még kis összegű volt a tartozás ? Megmondtam, hogy é nem tehetek róla, hogy bankszámlát kellett nyitnom a cégen hatsák be ! Azóta nem volt tárgyalás és én a nem szólok amíg nem macerálnak stratégiát követtem, kidobtam a bírósági és banki papírokat, már egy éve nem keresett senki ezzel az üggyel, igaz azóta máshol lakok és nyílván nem kötöttem ezt az órrukra,de gondolom megtalálnának ha akarnának ?

Elmondtam azt is, hogy azért sem hajthatják be rajtam a 75 ezret, mert én nem vettem fel pénzt, az egész kezelési ktg kamatok. Úgy tudom, hogy a válság idején a bankok csináltak magas kamatokat, nem lehet ezért perelni a bankot, ha nagyon erősködnek ?

2014. ápr. 24. 19:12
1 2
 11/17 tetro ***** válasza:
90%

Ilyen nincs. A bank nem utal neked semmit. A fizetésed a számládra érkezik, és a bank abból vonja le azt amivel addig mínuszba mentél. Meg ez a lehet úgy volt a papír megírva... Milyen papír? A munkaszerződésed? Azt azért csak elolvastad nem?

Ez az állam fizesse ki ez remek ötlet. De akkor fizethetné az állam a mobilodat is, hiszen ma már az is csomó dologhoz kell, meg a benzint hiszen az háziorvosod is öt kilométerre van. Meg akkor már a tb-det is, hiszen arra is kényszerítve vagy. Nem érzed ezt kicsit sem falsnak?

Nem, nem hajtották be senkin azóta, mert a bankkal neked van szerződésed. Rajtad fogják behajtani. Ha bíróságra megy a bank, akkor egy idő után majd a többszörösét. Ha majd egyszer lesz fizus, abból inkasszózzák szépen.

Vedd elő a papírokat és nézd meg hogyan lett ennyi, mert a 75ezer biztosan nem kezelési költség...

2014. ápr. 24. 21:01
 12/17 A kérdező kommentje:

A banknak utalta volna a pénzt a cég ahol dolgoztam, de nem utalt semmit :S

Próbáltam még pár ezer ft-os tartozás esetén megszüntetni a City Bankba a számlámat, de nem lehetett :/

Azt mondták, ahhoz ki kell egyenlíteni a számlát, hogy megszüntessék, addig fizetni kell a kezelési költséget és a kamatot. Mondtam nem tudom fizetni, erre azt válaszolták, akkor sem szüntetik meg, később több tízezres tartozásnál szerződésszegés miatt megszüntették a számlámat, ennyit tudok. Ilyenkor mi van?

2014. ápr. 25. 14:23
 13/17 A kérdező kommentje:
Mit tehetek?
2014. ápr. 26. 17:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Kifizeted a most fennálló tartozásodat és utána meg rendesen kezeled a számládat!
2014. ápr. 26. 19:42
 15/17 A kérdező kommentje:
Mondtam, hogy nem fizetek ez tuti !.
2014. ápr. 26. 20:59
 16/17 anonim ***** válasza:

Perelni lehet.

Megnyerni nem.

2014. ápr. 28. 22:32
 17/17 anonim ***** válasza:

"Mondtam, hogy nem fizetek ez tuti !."

Akkor majd fizetsz késöbb és sokkal többet, vagy ha nem, akkor jön a végrehajtás.

2014. ápr. 28. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!