A fegyverszekrényem kulcsát tárolhatom a fegyverszekrény tetején is akár? Vagy a szekrény melletti asztalon?
Átolvastam a vonatkozó törvényeket, de nincs rá semmilyen megkötés.
"A fegyvert és a lőszert egymástól külön, egy-egy zárható szekrényben kell tartani." -Kb. ennyi a vonatkozó rész. A lőszert meg lehet a fegyverszekrényen belül, egy kisebb zárható lemezkazettában tárolni.
Szóval a fent leírt dolog jogilag támadhatatlan, igaz?
"a hozzá tartozó lövedékektől, tölténytől elkülönítve, jól zárható helyen úgy kell tárolni, hogy ahhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá."
Ott van, hogy illetéktelen személy ne férjen hozzá. Tehát a kulcsot is úgy kell tartanod, hogy ahhoz más ne férjen hozzá!
Amiért kérdeztem: Egy ismerősömnél ellenőrzés volt életében először és ő is így tárolja a kulcsot. A rendőrök szeme előtt vette le a fegyverszekrény tetejéről a kulcsot. Az egyik mondta, hogy ezt így nem kellene, de nem köthet bele, mert nincs benne a törvényben.
1: Nem, mert meg van mondva, hogy csak én nyúlhatok hozzájuk, kivéve ha betörés van és nem vagyok otthon.
2: Te hülye. A gyerekkel meg kell ismertetni a fegyvereket, nem el kell zárni előle (a törvényes keretek között)! Pont a kíváncsi gyerek a rossz gyerek, akik elől elzárják a fegyvereket és az lövi fejbe magát, meg lő le másokat. Én gyerekkoromban olyan háztartásban éltem, ahol éles vadászpuskák lógtak a falon. Mégsem lőttem le vele senkit. Már 10 évesen adták a kezembe a .22-es kaliberűt, hogy próbáljam ki.
Amerika: Szlovákia!!! Miért mindig Amerika, ha fegyverről van szó. Szlovákiában sem olyan szigorúak a tárolási előírások, mint Magyarországon.
3: A törvény előírja a zárható szekrényt. Ezt betartom! A kulcsról nem ír semmit.
4: Az jó nagy hülyeség.
5: De nincs egyértelműen leírva.
Mindenki: A törvény szerint a lőszert és a fegyvert zárható szekrényben kell tárolni. A rohadt kulcsokról nem rendelkezik. Aki nem tudja hol a kulcs, az nem férhet hozzá. Természetesen a szekrény tetején is tudni kell hogy ott van, mert nem látszik egyből. Az asztalon is egy kis, kb. 20x10 cm-es "ládikóban" van, tehát nem szabadon.
"Esetleg fontold meg, hogy kiköltözöl az USA-ba, mert ott szoktak ilyet csinálni..."
Le is lövöldözik egymást az idióták....
2,7:
Király lenne nem csak felszínes médiainformációk ismerete alapján véleményt nyilvánítani.
Az USA-ban államonként, sőt, sokszor városonként eltérő szabályozás van a fegyverekre. A legtöbb államban viszont a fegyvertárolásra semmilyen szabály nem vonatkozik.
A fegyverszekrény kulcsát nem a szekrény tetején, vagy az asztalon tartják, hanem NEM IS KÖTELEZŐ A FEGYVERSZEKRÉNY! Simán ott lehet az asztalon az otthonvédelmi puskád megtöltve egész nap. Vagy a puska a fal mellett, a töltött tár meg az asztalon. A rendőrség sem jár ki ellenőrizgetni.
Fegyverszekrény maximum olyan praktikus okokból van sok USA polgárnak, hogy abban a szekrényben a legkönnyebb tárolni a 10 pisztolyát és a 10 puskáját, nem széthányva mindenfelé a lakásban/házban.
Nah várj, az ismerősöd levette a szekrény tetejéről. Ő vette le a tetejéről. Amikor elmegy, akkor a rendőr jóhiszeműen azt kell gondolja, hogy a kulcsot biztonságba helyezi.
Tehát ha ismerősöd otthon van, és ne teszi el a kulcsot, azzal nem hág át valszeg olyan jogszabályt, hogy "illetéktelenek ne férhessenek hozzá"
Ezért nem köthetett bele a rendőr.
Más.
Autó. A kocsiban ülsz, az ajtó, ablak nyitva, kulcs a zárban, kocsi áll (a rend kedvéért). Rendőr odamegy, megbüntet? Nem.
Ha minden ugyanígy van, de a tulaj elmegy a kocsitól, otthagyja magára, akkor már megbüntetheti. Erre volt az eset ahol a bácsit megcseszték, mert letekerve hagyta az ablakot a kutyának. Pedig ott a kulcsot se hagyta a kocsiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!