Ha én újságot szórok Ausztriában, joga van a munkáltatómnak nyomkövetőt szerelni rám?
Az a baj, hogy lusta utánamjárni, hogy kiszórom-e az újságot(kiszórom), bízni meg most, hogy az általam hozott ismerősök az első munkában töltött napjukon szégyent hoztak rám(loptak, csaltak,hazudtak, égett miattuk a pofám, mint a Reichstag, de ők nem én vagyok, ők tegnap kezdtek, nem bízik bennem, de kirúgni nem tud, mert hibátlanul dolgozom, nincs miért(el magamtól nem megyek, abban ne is reménykedjen, hacsak fel nem ajánl máshol egy ugyanilyen fizetségű állást, amit meg nem fog nyilván)... és most ilyenekkel terrorizál.
Most mit tegyek? Kinn, nyelvet nem beszélve milyen lehetőségeim vannak? (Tudta, hogy nem beszélek németül, így vett fel.)
Az utánajáráshoz pénzem nincs fordítóra, ügyvédre, meg mindenre, de kirugatni se akarom magam, mert semmihez nem értek, elmúltam 50 és nem akarok tanulni nyelvet...
Ebből rengeteg pénzem van, de nem akarok ilyenekre költeni, spórolni akarok, hogy egy év mulva már ne kelljen ezt a melót csinálnom, hanem valami beltérit tudjak csinálni.Marhajól főzök pl., csak nincs papírom róla, de nincs a világon olyan kaja, amit - max. recept alapján- ne tudnék megfőzni.
A magyar, osztrák, erdélyi konyhát kívülről fújom.
Mert itthon minimálbéren tengődtem harmadmagammal, kinn meg 3000 eurót kapok. Ezért!
Fürdeni akarok a lóvéban, meg félre akarok tenni, hogyha egyszer magyar nyögíjas leszek(mert a magyar nyugdíj csak nyögdíj, semmire nem elég, a számlákra max. de attól még éhen halok) , kinn meg ugyan meg kell dögleni, annyit kell dolgozni, de cserében annyi pénzt adnak, hogy fürdeni lehet benne.
Ennyi a titok.
Még mindig nem érted, de ezen nem is lepődöm már meg.
Szóval nem akarsz megtanulni németül, de úgy akarsz szakácsként dolgozni kint. A kérdés magától adódik: HOGYAN FOGOD MEGÉRTENI, MIT KELL FŐZNÖD, HA NEM BESZÉLED A NYELVET? HOGYAN ÉRTED MEG A NÉMET RECEPTET? HOGYAN KOMMUNIKÁLSZ VELÜK?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!