Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem fizet a főnököm! Mit tegyek?

Nem fizet a főnököm! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Bejelentett munkaviszonnyal, szintén bejelentett TB-vel dolgozom egy Kft.-nél. Szerződésbe van foglalva, hogy a munkáltatónak minden hónap 10-ig ki kell fizetnie. Erre ezúttal nem került sor, 10.-e óta várjuk a márciusi fizetést. A főnök olyasmikkel jött, hogy ez azért van, mert nem fizet neki sem a megbízó és a céges kasszában nincs pénz. Ennek meg az az oka, hogy márciusban bizonyos kollégák akkora veszteséget okoztak a cégbnek, hogy emiatt minden tartalék elapadt. Ez azért nem igaz, mert versenyszférában dolgozunk és eddig is voltak veszteséges időszakok, mégsem fordult ilyesmi elő eddig. Már ő is beszélt erről korábban, hogy ez egy ilyen cég irányításánál benne van a pakliban, de sose áltt még elő ilyen. Szóval most itt vagyunk meglőve, gondolom nem kell részleteznem milyen idegállapotban. Valószínűleg amúgy elverte valamire a pénzt (szerintem magáncélra). Mit tehetek? Fenyegessem perrel? Vagy amíg nem fizet, én se járjak be dolgozni?
2014. ápr. 22. 13:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"A főnök olyasmikkel jött, hogy ez azért van, mert nem fizet neki sem a megbízó és a céges kasszában nincs pénz. Ennek meg az az oka, hogy márciusban bizonyos kollégák akkora veszteséget okoztak a cégbnek, hogy emiatt minden tartalék elapadt."

Akkor sajnos hitelt kell felvennie, vagy eladnia a felesége bugyiját, de fizetni törvény által előírt kötelessége.

2014. ápr. 22. 15:26
 12/16 A kérdező kommentje:

Bocsi, a területet nem szeretném elárulni :(

Egyébként úgy tudom, hogy a héten hitelt készül felvenni, pont erre a célra. De ez hogyan megy? A hitelkérelmet elbírálják minden esetben, ez pedig nem egy-két nap, legalábbis úgy tudom :(( Vagy ez hogyan van, nem tudjátok? Nagyjából durván 500 000 ft-ot kéne felvennie, létezik olyan hitelező, akik azonnal adnak neki ennyit?

2014. ápr. 22. 16:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Zűrös ez nagyon :(

Az a gond, hogy a nem fizető munka az még rosszabb, mint az "egyáltalán nincs munka". Én, ahogy már az előbb leírtam, 1000%-ig azt tanácsolnám, hogy sürgősen kezdj el keresni valamilyen "kiugrási" lehetőséget, és amint lehet, hagyd ott ezt a céget. Tudom, hogy nem könnyű új munkahelyet találni, de csődbe ment céggel pereskedni az elmaradt -esetleg több havi- munkabérért még rosszabb.

2014. ápr. 22. 16:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Itt az a probléma,hogy a cég nem fogja tudni fent tartani magát hitelekből,arra alapozva a jövőjét,hogy majd csak fizetnek...ez nem egészen igy működik,mert rövid távon lehet ezt egy darabig húzni halasztani,de meddig?Amíg az áram szolgáltató ki nem kapcsolja az áramot,utána a visszakapcsolás rengeteg pénz.Cégeknek meg pláne.Azt irtad 5-en dolgoztok állandóan,na akkor az a fél milliós hitel semmit nem old meg.Hitel után pedig szinte 100%-ék a csődeljárás.

De te tudod!Ha bízol abban,hogy helyre jönnek a dolgok,akkor maradj és várd a fizetésed,de elmondásod alapján én ehhez nem sok reményt füznék.

2014. ápr. 22. 17:04
 15/16 anonim válasza:
Ennek a cégnek komoly likviditási gondjai vannak.Azzonl ott kell hagyni! De gondolom azóta csődbe ment. 😁
2024. jan. 11. 18:16
 16/16 anonim válasza:
Egy olyan cég ahol 1-2 hónap ínséges időszak ekkora problémát okoz ott komoly bajok vannak. Ott kell hagyni azonnal, mert nem fogsz fizetést kapni. Fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárást kell ellene kezdeményezni. A béreiteket nem fogja tudni kifizetni, illetve valószínűleg más beszállítók is hoppon maradnak( ha ugyan már eddig is nem maradtak hoppon. amit egyébként valószínűnek tartok) Megállapodott szerződésben foglalt bért akkor is ki kell fizetni maradéktalanul ha semmilyen gazdasági tevékenységet nem végzett a vég abban a hónapban. Mint ahogy a E.v is köteles mindent maga után megfizetni akkor is ha nem végez munkát.
2024. júl. 2. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!