Egy büntető pernél ha megfogadnák egy ügyvédet, mennyit kérhet?
bűncselekménytől függ
egy csoportos fegyveres rablásért nyilván többet kérnek
mint egy zsebtolvajlásért
...
ügyvédtől függ
egyik drága másik olcsó
"Köszönöm szépen a kioktatást! Azt hittem, hogy ezen az oldalon inkább segítik az embert, nem pedig lehúzzák!!! "
Ugye most viccelsz. Internet. Anonimitás. Már egy is elég hogy csak mocskolódás legyen, itt mindkettő adott. Szerinted mi lesz?
Én értettem a kérdést, mert intelligens vagyok :D
Egyébként meg nem biztos hogy helytelen, csak népies, vagy határon túli magyar.
A választ nem tudom. Filmekben úgy láttam, hogy ki is rendelhetnek melléd hivatalból, de az nem sokat ér.
1. Sokat. Nagyon sokat.
2. Fogadnák!? Talán fogadnék. Ezt még egy elsős is tudja!
Az ügyvédek óradíja 10-20 ezer forint között szóródik. Ebben benne van az is, amikor az elején te beszélsz és ismerteted vele a helyzetet, azért is szépen fizetni fogsz.
Mindenesetre a kirendelt ügyvéd ismertetni fogja a jogaidat, a lehetséges büntetési tételeket, de nem fog sok erőfeszítést belefektetni, például arra, hogyan lehet a büntetési tételt minimalizálni, hiszen az is cél lehet. Ha lesz saját ügyvéded nagyon drága mulatság lesz (százezrek), büntetőperben valószínűleg nem kapsz kártérítést sem, amennyiben mégis sikerülne nyerned (mondjuk bizonyítottság hiányában).
Ami a nyelvhelyességet illeti: valaki írta, hogy fáj a "nák" toldalékot olvasni. Hidd el, ez bizony így van, nagyon fáj. Ha nem vagy biztos a nák/nék toldalék helyes használatában olvasd el pl. itt: [link]
Nekem nincs előítéletem, Apámat csak évek alatt szoktattam le róla, először el sem hitte, hogy helytelenül beszél. Apám tájékozott ember volt, de ez valahogy kimaradt nála, pótoltuk.
Győzzön a jog (és az igazság) és a nyelvhelyesség. (Elnézést a helyesírási hibákért, ha valakinek fájdalmat okoztam valamivel)
A használhatóbb ügyvédek elsőfokú ítéletig 250 ezret kérnek.
Azonban büntető ügynél mindig van kirendelt ügyvéd aki majdnem semmit nem ér. Jogi tanácsot ingyenesen is kaphatsz a nép ügyvédje szolgáltatástól általában a családsegítőkben.
Ezt a "nép ügyvédje" egy igen laikus megnevezés... Valójában ennél kicsit árnyaltabb a dolog:
Panasznap van a bíróságokon (ők eljárási kérdésekben, beadványszerkesztésben segítenek) és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálathoz (Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata) lehet fordulni tanácsért, ami - bizonyos esetekben - ingyen van, de nem feltétlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!