Szerintetek létezik ma bárhol a világban gondolatbűnözés, és ha igen, hol és miért bűn a gondolat?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ma megbüntethetnek-e valakit azért mert a felső vezetés szerint nem úgy gondolkodik, ahogy az elvárt?
Aki olvasta Orwell 1984-ét, tudja mire gondolok.
2009. dec. 21. 18:14
11/23 anonim válasza:
Előző vagyok, javítok: sok helyen jár börtön érte.
12/23 anonim válasza:
Tegyük azért hozzá, ha valaki a Holokausztot TAGADJA (vagyis azt állítja, hogy nem hurcoltak el embereket és nem öltek meg senkit a származása miatt), az nem épelméjű.
13/23 anonim válasza:
Szóval nem a Holokauszt tagadást büntetik, hanem a kegyelet sértést, ami nagyon helyes. Magyarországon is be kellene már vezetni.
14/23 A kérdező kommentje:
Érdekes hozzászólásokat olvastam, köszönöm!
A holokauszttagadásért börtön szisztéma ugye csak Izraelben létezik?
2009. dec. 21. 19:52
15/23 anonim válasza:
Nem, Európában is. Egy vicc. Ha azt mondom, a kommunisták nem vittek el annyi embert a gulágra, még vállon is veregetnek.
16/23 anonim válasza:
Nem, Európa legtöbb fejlett országában jelen van.
Például Németországban. És itthon is fontolgatták már, de mindeddig sajnos nem vezették be.
17/23 anonim válasza:
Nem, Európa néhány országában is van. Fejből nem tudom melyik, de mindjárt leírja majd valaki.
18/23 anonim válasza:
Meg Ausztriában is, és nyilván még van egy két ország, de konkrétan nem tudom.
19/23 anonim válasza:
"És itthon is fontolgatták már, de mindeddig sajnos nem vezették be."
még szerencse
Darth Vader
20/23 anonim válasza:
Amíg gondolatban csinálsz valamit addig nem bűn, hisz senkinek sem ártasz vele. Érdekes pl. hogy mondjuk vissza tudnánk az időt tekerni, megölnél egy embert, aztán visszatekered, akkor most mivan?? Hisz akkor nem követted el, illetve mégis... A kérdés ugye az hogy meg tudnád-e tenni. De hát ezt nem lehet büntetni, csak amit konkrétan végrehajtottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!