Illegális letöltés Németországban tudnátok segíteni?
Itt nem a német jogrendszerrel kapcsolatos jártasságról van szó. A német jognak nincs hatálya Mo.-on, sem a bírósági gyakorlatnak. Ez még nem jelenti viszont azt, hogy amit tettél az a magyar jog szerint nem jogellenes.
Egyébként Németországban nem ajánlatos torrentezni, hacsak nem rejtetted el az email címed (pl. VPN-t szoktak használni ebből a célból a torrentezők). Az OCR-ek viszont biztonságosak (rapidshare, uploaded és haverjai), soha nem hallottam még senkit EDDIG, aki azon bukott volna meg. Ez nem jelenti viszont azt, hogy soha nem is lesz olyan.
A fizetési felszólítással szokott jönni egy kötelezettségvállalási nyilatkozat is, amiben azt kellene vállalnod, hogy többet ilyet nem csinálsz, ha mégis, akkor ennyit és annyit kell fizess, az is van?
Egyébként valószínűleg nem kamu levelek, ha ekkora összeget követelnek. A kamuzósok ilyen 4O eurókat szoktak kérni, mert azt az emberek ki is fizetik inkább.
Én a helyedben ügyvédet keresnék, aki ilyesmire van specializálódva, ha van Mo.-on egyáltalán ilyen. Ha nincs pénzed ilyesmire (rohadt drága ügyvédeken keresztül külföldi ügyvédekkel levelezgetni), akkor én hagynám az egészet a pööcsbe, mivel a magánkövetelések végrehajtása az unión belül nagyon drága, így SZERINTEM nem fogják megkockáztatni, mivel ha vagyontalan vagy, akkor csak kidobtak egy csomó pénzt az ablakon. Azelőtt meg még egy bírósági eljárás is kéne, magyar ügyvéd nekik is, stb. stb., szóval lenne egy csomó költségük, mire egyáltalán kiderülne, hogy le tudnak-e húzni vmit rólad.
Ugyanezt nem ajánlanám állami követelések esetében (pl. Olaszországban letrafipaxoztak és Mo.-on akarják behajtani), mert azok végrehajtása flottabbul megy.
Bárhogy is döntesz a perkálással kapcsolatban,
ALÁ VISZONT NE ÍRJ SEMMIT (főleg a fent említett nyilatkozatot ne), ANÉLKÜL HOGY ÜGYVÉDDEL BESZÉLTÉL VOLNA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!