Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Illegális letöltés Németország...

Felr kérdése:

Illegális letöltés Németországban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Üdv! Pénteken kaptam egy csekket hogy illegális letöltés történt az internetemen(Dead Island Riptide). Nem tudtam érthetően kivenni hogy 4 nap alatt nyolcszor vagy 8 nap alatt négyszer töltötte le valaki ezt a játékot de inkább az előző. Az internet bekötése után történt rögtön, még az nap. Bekötést követő pár napban nyílt wifi hálózatunk volt. Csak a 2. héten lett lekódolva. Kaptam egy elég zavaros levelet ahol leírja az IP címet, dátumot és hogy az én én internetemen történt és az összegeket amiket fizetnem kell. És egy felszólító lapot 900€-ról amit egy ausztriai cég követel jogsértés miatt. Mit tudok ilyenkor tenni légyszíves segítsetek! Nagyon köszönöm.

2014. ápr. 13. 16:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Cikk szerint azért vagy büntethető, mert Wireless hálózat alapvető biztonsági beállításainak nem tettél eleget. Viszont magáért a letöltésért nem vagy köteles kártérítést fizetni, ha tudod bizonyítani (pl bevizsgálják a számítógépet), hogy nem te voltál. Ez 2 külön dolog.

"IP nem egyezik a számítógépemével, ..."

Ugye nem a belső privát C osztályú címet (192.168.X.Y) hasonlítottad össze, a szolgáltatótól kapott külső nyilvános (dinamikus) IP címmel?

2014. ápr. 13. 17:59
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem, a sima IP-t a 79.221.xxx.xxx az az IP amiről letöltötték 87.xxx.xxx.xxx volt. Tehát teljesen más.
2014. ápr. 13. 18:27
 13/25 A kérdező kommentje:
Ez jelent valami jót? Köszönöm a válaszokat :)
2014. ápr. 13. 19:19
 14/25 anonim ***** válasza:
69%

nem

semmi jót nem jelent, a szolgáltató adta ki a postacímed, ők pedig nyilván tudják milyen ip-d volt az adott időpontban :(

2014. ápr. 13. 20:44
 15/25 anonim ***** válasza:
Változó IP címed van, de a szolgáltató tárolja hogy adott időpontban kinek volt kiosztva.
2014. ápr. 13. 20:51
 16/25 A kérdező kommentje:
állandó IP-s a gépem de nem töltöttem le semmit akkor amarad az ügyvéd?
2014. ápr. 13. 21:33
 17/25 A kérdező kommentje:
Vagy szerintem az egyfolytában ez. Akkor ügvéd? vagy tudom valahogy bizonyítani?
2014. ápr. 13. 21:34
 18/25 A kérdező kommentje:
A levélben úgy van megemlítve IP címem mellete zárójelbe a nevem ha ezzel segítettem valamit bár nem tűnik túl jónak.
2014. ápr. 13. 21:37
 19/25 anonim ***** válasza:

Hát ez kemény!Hallottam már ilyenekről itt.Következetesen nem töltök le itt semmit sem.A németeknek végük van.Olyan tempóban kapaszkodnak vissza fára,hogy az félelmetes.

Itt lassan már semmit se lehet csinálni.

Már látom,hogy 2050ben betiltják a szexet,mert túl sok erőszakos bűncselekmény,meg indulat vezethető vissza rá.Onnantól lombik meg erényöv.DDR2.0 reloaded!

2014. ápr. 13. 21:48
 20/25 A kérdező kommentje:
Lehet vele valamit kezdeni?
2014. ápr. 13. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!