Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eldönthetem önkényesen a...

Eldönthetem önkényesen a gyerekem nevét, ha van férjem?

Figyelt kérdés
Tehát ha csak egyedül megyek a hivatalba, akkor is elfogadják azt a nevet amit én mondok?

2014. ápr. 12. 21:25
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
78%
tényleg szánalmas vagy
2014. ápr. 12. 21:47
 12/35 A kérdező kommentje:
Nem kérek az ilyen jellegű megjegyzésekből..
2014. ápr. 12. 21:49
 13/35 anonim válasza:
36%

Amúgy mi a szitu?

Nem tudtatok kiegyezni a névben?

Megnézném a férj pofakifejezését.XD

2014. ápr. 12. 21:57
 14/35 anonim ***** válasza:
80%
Tenyleg ilyen egoista vagy? Aztán ahhoz mit szólnál, ha a ferjed ugy döntene, hogy a gyereknek márpedig fulbevaloja lesz - akkor is, ha fiú- es lazán elviszi kiszuratni a fület, aztán meg kopaszra nyiratja a hajat, mert neki az tetszik? Nem igaz, hogy ezt nem lehet megbeszélni. Milyen kapcsolat ez?
2014. ápr. 12. 21:59
 15/35 anonim ***** válasza:
87%
Miért veszed semmibe a párodat? Utálod őt, csak érdekből vagytok együtt, vagy mi? Annyi szép név van, miért nem választhattok valami olyat, ami mindkettőtöknek tetszik? Vagy a férjed vezetéknevét szégyenled, vagy mi van? :O
2014. ápr. 12. 22:00
 16/35 anonim ***** válasza:
34%
Nem még elvált párok esetén sem dönthet egyedül.
2014. ápr. 12. 22:05
 17/35 anonim ***** válasza:
94%

"Nem kérek az ilyen jellegű megjegyzésekből.."

teljesen mindegy te mit kérsz, azt kapod az abnormális válaszodra, amit ér és amit te érsz.

2014. ápr. 12. 22:09
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Szülés után a kórházba jöttek az anyakönyvi hivatalból ügyet intézni. Nálunk a névben egyetértés volt, csak amit elfelejtettünk egyeztetni az az írásmódja, mivel akkoriban még nem volt meg a magyar állampolgársága a volt férjemnek, mi bármit és bármilyen írásmóddal adhattunk. Így esett meg, hogy születés után amíg engem varrtak addig ő elvonult babát fürdetni meg karszalagot intézni, arra rákerült a gyerek neve, de én azt hittem, csak elírták. Másnap amikor jöttek a kórházba hivatalosan anyakönyveztetni, akkor én meg úgy diktáltam le, ahogy én gondoltam, így abban a formában lett anyakönyveztetve és az lett a gyerek neve.

Úgyhogy simán megcsinálhatod, hogy amikor mennek a kórházba, akkor Ödönke helyett Béla néven anyakönyvezteted. Más kérdés, hogy viszont nem korrekt, hogy átvágod a fejét, ebben közösen kellene megegyeznetek.

2014. ápr. 12. 23:43
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Milyen név az ami neked ennyire teszik? Miért nem akarja a férjed?

Amúgy már leírták, hogy kétszer kérdezik. Először mikor megszületik azonnal a karszalagra utána mikor kijönnek a hivatalból anyakönyvezni. Ha egyiknél se lesz ott meg tudod csinálni, de nagyon szemét húzás. Ha mégse bocsájt meg és évek múlva is a fejedhez vágja ne csodálkozz. Ez a másik mocskos módon való kijátszása, ennek soha nem szokott jó vége lenni, normális ember nem nyel le egy ilyet.

2014. ápr. 13. 09:19
 20/35 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem hagyjátok, lehet, hogy ez a kérdés csak egy ilyen felvetés volt, és csak felvette ezt a szerepet, hogy ő a genyó feleség; mert lehet, hogy pl nem is lesz gyereke, csak arra volt kíváncsi, hogy lehet-e, csak akkor nem tudom, miért nem azt írta, de ha komolyan gondolja, akkor szégyellje magát :/
2014. ápr. 13. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!