Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthető-e valaki, ha...

Feljelenthető-e valaki, ha többedik kérésem ellenére is sms-ben zaklatja egyik hozzátartozómat?

Figyelt kérdés

Többször megírtam neki, h ne tegye, de hónapok óta teszi.

Hogyan kell ezt bizonyítani, vagy kell-e? Csak az én sms-eim vannak meg, amikben kértem, h hagyja abba, mert rokonom törölte azonnal mindet.

Ha fel lehet jelenteni, mire lehet számítani, mi fog történni?

Csak értelmes válaszokat szeretnék. Köszönöm.

2014. ápr. 11. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:
A rokonod keressen meg egy ügyvédet, ő el tudja mondani, miket kell tenni, hogy eredményes legyen a feljelentés és történjen is valami.
2014. ápr. 11. 16:34
 2/6 anonim ***** válasza:
A világon bárki feljelenthető, igazából ehhez még smst sem kell küldeni sehová és senkinek.
2014. ápr. 11. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Természetesen feljelenthető zaklatásért.

Jobb lenne, ha nem törölte volna ki a hozzátartozód az sms-eket, mert a tartalmuk is fontos lehet. De egyébként a rendőrség megkeresi a mobil szolgáltatót a híváslista beszerzése érdekében, abból pedig ki fog derülni, hogy milyen számról, mikor és hányszor küldtek sms-t.

Ehhez hozzáteheti a Te sms-eidet is, hogy fel lett szólítva, hogy fejezze be a zaklatást.

2014. ápr. 11. 21:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Erre én is gondoltam, hogy a szolgáltatótóé kikérhető a lista. Mégegyszer kösz!
2014. ápr. 12. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Feljelenthető, de nincs sok értelme. Hosszú hónapokig tartó bíróságra mászkálás, költség, és munka a bíróságnak.

Láttam már pár ilyen zaklatásos ítéletet, minden esetben szinte megrovás volt, vagy pár nap közmunka.

2014. ápr. 12. 21:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem egy sima figyelmeztetés is tökéletesen megfelelne. Csak h érezze az illető, h nem tehet meg mindent kénye-kedve szerint.
2014. ápr. 13. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!