Feljelenthető-e valaki, ha többedik kérésem ellenére is sms-ben zaklatja egyik hozzátartozómat?
Többször megírtam neki, h ne tegye, de hónapok óta teszi.
Hogyan kell ezt bizonyítani, vagy kell-e? Csak az én sms-eim vannak meg, amikben kértem, h hagyja abba, mert rokonom törölte azonnal mindet.
Ha fel lehet jelenteni, mire lehet számítani, mi fog történni?
Csak értelmes válaszokat szeretnék. Köszönöm.
Természetesen feljelenthető zaklatásért.
Jobb lenne, ha nem törölte volna ki a hozzátartozód az sms-eket, mert a tartalmuk is fontos lehet. De egyébként a rendőrség megkeresi a mobil szolgáltatót a híváslista beszerzése érdekében, abból pedig ki fog derülni, hogy milyen számról, mikor és hányszor küldtek sms-t.
Ehhez hozzáteheti a Te sms-eidet is, hogy fel lett szólítva, hogy fejezze be a zaklatást.
Feljelenthető, de nincs sok értelme. Hosszú hónapokig tartó bíróságra mászkálás, költség, és munka a bíróságnak.
Láttam már pár ilyen zaklatásos ítéletet, minden esetben szinte megrovás volt, vagy pár nap közmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!