Segítség! Mennyi járulékot fizet egy Egyéni vállalkozó?
Kivét, vagy átalány?
Rendes járulékolás, vagy ekhó?
Mondj már többet, mert így ez eléggé...
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Bejelentett munkahely mellett szeretném csinálni (4 órában vagy bejelentve), a bevételt nem tudom mekkora lesz, remélem megy az üzlet.
Számlaképes szeretnék lenni.
Na, ez már bővebb.
Ha munkahelyen dolgozol, és heti 36 óránál kevesebbet dolgozol, és egyéni vállalkozó vagy, abban az esetben:
- a munkaviszony után úgy járulékolsz, ahogy eddig
- az egyéni vállalkozás után, a nyugdíjjárulékot 101.500,-/118.000,- Ft 10%-a után fizeted meg (attól függ, hogy a vállalkozói főtevékenységed igényel-e szakképzettséget, vagy sem), az egészségbiztosítási járulékot a 152.250,-/177.000 Ft 7%-a után fizeted meg. Ezen kívül a szochó ugyanígy, 114.188,-/132.750,- Ft után, 27%-át. Mindezt természetesen abban az esetben, ha a kivéted/átalányos nem éri el ezeket az összegeket, ezek MINIMUMÖSSZEGEK, ha több a kivéted/átalányod, akkor a TÖBBET FIZETED meg.
Ha heti 36 óránál több órát dolgozol a munkaviszonyban, mellette pedig egyéni vállalkozó vagy, abban az esetben:
- a munkaviszonyból rendesen járulékolsz
- az egyéni vállalkozói TÉNYLEGES kivét/átalány alapján 10% nyugdíjjárulék, 7% egészségbiztosítási járulék, 27% szochó.
Itt nincs minimumösszeg, a tényleges vállalkozói bevétel után járulékolsz.
De, már ne haragudj meg. Most kezded az egyéni vállalkozást? Ha kezdő vagy, nézz jobban ezek után.
Köszönöm a részletes választ!
pont ezért kérdeztem, hogy megtudjak pár dolgot mielőtt belefogok...
Az ekhóról még nem is beszéltem... :) Tudsz valakitől személyes segítséget kérni?
Egyedül belevágni kifejezetten merész!
Természetesen megkeresek egy könyvelőt ha aktuálissá válik a dolog.
szerettem volna pár dolog tisztában lenni addig is.
Köszönöm a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!