Miért kell a feltöltőkártyás mobiltelefont regisztráltatni névvel-címmel?
azért mert így névre pontosan tudják követni mint az előfizetéses mobiloknál is hogy merre vagy mit csinálsz,nem kell neked hívást sem kezdeményezned, anélkül is lehet a telefont lehallgatni, de csak az okos telefonokat, amiken van net.ezt már pár éve elismerték.
a jobb felbontású kamera meg szintén azért kell, hogy képeket küldjön a neten keresztül még akkor is ha te nem fotózol vele, pl a lakásodból vagy merre jársz.így azok a szervek akiket pl pont te érdekelsz mindent fognak rólad tudni.
Nem, ugyanis így lehet tudni hogy kinek a tulajdonában van a telefon.
Adatokkal való visszaélés az lenne hogy ezeket az adatokat másoknak is kiadják.
Erre azért van szükség mert pl ha ellopják akkor tudod igazolni hogy a tiéd volt, vagy bűncselekmény esetén ha az elkövető használt telefont akkor könnyebben be lehet azonosítani.
"Ez nem az ember privát szférájának a megsértése?"
Miért lenne az? Akkor az is annak minősülne, hogy eleve nyilvántartásba vagy véve, mint minden más ember az okmányirodában.
Te azzal a feltétellel veszel egy kártyát, hogy adnod kell a nevedet hozzá, mert jogszabály írja elő.
Ha nem adod, nem kapsz kártyát.
Pont ezt akartam írni, amit az előttem hozzászóló mondott.
Volt olyan hajléktalan, akinek több száz kártya volt a nevén, a csalásokat, visszaéléseket mindig ezekkel a telefonokkal csinálták az elkövetők. Sőt valamikor direkt elvállalta a csöves a balhét, mert jobb neki bent a börtönben, kap kaját, meg melegben van télen.
Kellene egy limit, hogy pl háromnál több sim kártyát senki ne vehessen. Volt egy időszak, mikor dobálták az embereknek a sim kártyát, én is minden telefonvásárlásnál kaptam 500Ft lebeszélhetőséggel. Törtem is szét azonnal.
rendnek kell lenni..lázadunk, ha kérik az adatainkat, de nagyon jólesik, ha a hatóság azonnal megtalál egy rosszcsontot, amint éppen menekül...
akinek nincs vaj a fején, annak mindegy, aki meg a kertek alatt sétálgat, az úgyis megoldja okosba'...
szóval már a hangfelismerés, az arcfelismerés, személykövetés gps-el, hekkelés az rutin...
oly' mindegy, hogy tudják a kártyádról Te vagy a felhasználó..
nem kell fenyegető üzeneteket küldeni éjjel a főnöködnek számelrejtéssel, akkor nem fogják rádtörni az ajtót...
jól kell viselkedni, akkor láthatalan vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!