Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tehet ilyet az ÁNTSZ? Tudok...

Tehet ilyet az ÁNTSZ? Tudok valamit tenni az ellen, hogy megbüntetett, mert a suli wc-be cigiztem?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 3. 22:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Törvény/jogszabály írja elő, hogy oktatási intézmény területén és annak 5 méteres körzetében tilos a dohányzás. Ez mindenkire vonatkozik. Jogosan büntettek meg.
2014. ápr. 3. 22:22
 12/22 anonim ***** válasza:
28%
Már hogyne dohányoznának a tanárok? Nálunk a kukák mellett szoktak cigizni az udvaron. Legalább ne hazudozz, hogy nem dohányoznak.
2014. ápr. 3. 22:22
 13/22 anonim ***** válasza:
15%

"Törvény/jogszabály írja elő, hogy oktatási intézmény területén és annak 5 méteres körzetében tilos a dohányzás. Ez mindenkire vonatkozik. Jogosan büntettek meg."

Ezzel a törvényi jogszabállyal mindössze csak az a gond, hogy semmis.

2014. ápr. 3. 22:23
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

"Ezzel a törvényi jogszabállyal mindössze csak az a gond, hogy semmis."

És ezt ki mondja? Csak a kijelölt helyen lehet, és a WC nem az. Ezen a lepontozás se változtat.

2014. ápr. 3. 22:29
 15/22 anonim ***** válasza:
91%

,,Már hogyne dohányoznának a tanárok? Nálunk a kukák mellett szoktak cigizni az udvaron. Legalább ne hazudozz, hogy nem dohányoznak."

Az iskolaudvaron? Ha igen, akkor nyugodtan feljelentheted őket. Egyébként nem azt írtam hogy nem dohányoznak, hanem hogy nem dohányozhatnak. Hatalmas különbség van a kettő között.

2014. ápr. 3. 22:33
 16/22 anonim ***** válasza:
19%

"És ezt ki mondja?"

Ezt ecsém én mondom!

"Csak a kijelölt helyen lehet, és a WC nem az."

Te is tudod, hogy ez nem igaz.

2014. ápr. 3. 22:35
 17/22 anonim ***** válasza:
38%
Miért ne dohányozhatnának? Magyarországon a dohányzás megengedett.
2014. ápr. 3. 22:36
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Örömmel látom, hogy már tényleg tart ilyen ellenőrzéseket az ÁNTSZ. Két dolgot tehetsz: 1) befizeted a büntetést, 2) betartod az iskola házirendjét és a dohányzási tilalomra vonatkozó törvényt. Intőt is kaptál, ugye?
2014. ápr. 3. 22:46
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mikor én tanultam miért nem volt ilyen! Úgy gyűlöltem, hogy nem lehet nyugodtan budira menni, mert teljesen telefüstölték a bagósok állandóan! Hogy a bánatba nem lehet kibírni reggel nyolctól egyig, kettőig? Én nem vagyok megrögzött dohányzás-ellenes, de az ilyen megérdemli. Telefüstölni a 40x40 centis ablakkal rendelkező budit, arra van eszed, pedig tudod, hogy tilos, hát akkor ne csodálkozz, hogy most fizethetsz.

Gondolom a legnagyobb baj az, hogy otthon még ezt nem tudják, és valahogy el kell mondanod, hogy

1. cigizel

2. az iskolában is

3. megbüntetett az ÁNTSZ és kéne 30 rongy

Tudom, hogy egy kárörvendő gechi vagyok, de megérdemled! És nem tehetsz semmit. Cigiztél, tilos, lebuktál, megbüntettek, fizetsz. És jobb lesz, ha időben, nehogy több legyen belőle 30 ezernél!

2014. ápr. 3. 22:54
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha aláírtad a bírságot, az az aláírásától számítva jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Kifizeted, ledolgozod, vagy leülöd, ezek a választható opciók.

2014. ápr. 4. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!