A határidőket hogy számolja a jogszabály? Átvétel napja a kezdő nap vagy az utána következő?
Tehát pl:
levél átvéve: 2014.02.01.
15 napon belül fellebbezési határidő van, akkor ez 02.15. vagy 02.16. vagy 02.17. a postára adás végső dátuma??
és ha meghatalmazott vette át ?
akkor csak írjam bele a fellebbezésbe h 10 nap csúszás volt emiatt és kész?
Főszabály a kézhezvétel napja.
Mondom máshogy: amikor a postás/posta a arra jogosultnak odaadja/átadja.
De ha leírod konkrétan, mi történt, lehet okosabbak leszünk, mert elég szerteágazó esetek származhatnak ezekből!
hát igen, alaposan meg tud kavarodni, de köszi, ha tisztázod.
tehát:
kapok egy hivatalos levelet 2014.02.01-jén, melyben leírják, hogy van 15 napos fellebbezési határidő. Viszont a levelet meghatalmazott veszi át, ezt nyilván a tértivevénnyel lehet bizonyítani.
Most akkor az a kérdés, hogy én miképpen bizonyítsam, hogy a meghatalmazottól mikor került hozzám a levél, mivel én még kb 2 hétig külföldön voltam (ha ez egyáltalán számít).
Aztán tovább csavarja az ügyet, hogy EU-n belül voltam, így aztán se útlevél-pecsét se egyéb hivatalos dokumentum nincs a külföldön való tartózkodásomról.
Ilyen esetben mégis hogy bizonyítsam a hatóság felé, hogy ténylegesen mikor került hozzám a levél?
(elég banális, de print srceeneljem és nyomtassam ki nekik a facebook-oldalamat, melyen ott van egész pontosan, hogy melyik napon hol voltam? Vagy mégis mivel lehet ezt ilyenkor bizonyítani? :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!