Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A határidőket hogy számolja a...

A határidőket hogy számolja a jogszabály? Átvétel napja a kezdő nap vagy az utána következő?

Figyelt kérdés

Tehát pl:

levél átvéve: 2014.02.01.

15 napon belül fellebbezési határidő van, akkor ez 02.15. vagy 02.16. vagy 02.17. a postára adás végső dátuma??

2014. márc. 30. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Kézhezvétel napjától kell számolni.
2014. márc. 31. 07:29
 2/4 A kérdező kommentje:

és ha meghatalmazott vette át ?

akkor csak írjam bele a fellebbezésbe h 10 nap csúszás volt emiatt és kész?

2014. márc. 31. 23:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Főszabály a kézhezvétel napja.

Mondom máshogy: amikor a postás/posta a arra jogosultnak odaadja/átadja.

De ha leírod konkrétan, mi történt, lehet okosabbak leszünk, mert elég szerteágazó esetek származhatnak ezekből!

2014. ápr. 1. 07:54
 4/4 A kérdező kommentje:

hát igen, alaposan meg tud kavarodni, de köszi, ha tisztázod.

tehát:

kapok egy hivatalos levelet 2014.02.01-jén, melyben leírják, hogy van 15 napos fellebbezési határidő. Viszont a levelet meghatalmazott veszi át, ezt nyilván a tértivevénnyel lehet bizonyítani.

Most akkor az a kérdés, hogy én miképpen bizonyítsam, hogy a meghatalmazottól mikor került hozzám a levél, mivel én még kb 2 hétig külföldön voltam (ha ez egyáltalán számít).

Aztán tovább csavarja az ügyet, hogy EU-n belül voltam, így aztán se útlevél-pecsét se egyéb hivatalos dokumentum nincs a külföldön való tartózkodásomról.

Ilyen esetben mégis hogy bizonyítsam a hatóság felé, hogy ténylegesen mikor került hozzám a levél?

(elég banális, de print srceeneljem és nyomtassam ki nekik a facebook-oldalamat, melyen ott van egész pontosan, hogy melyik napon hol voltam? Vagy mégis mivel lehet ezt ilyenkor bizonyítani? :D)

2014. ápr. 1. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!