Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogszabály tiltja a...

Milyen jogszabály tiltja a légpuskák online értékesítését?

Figyelt kérdés

Egy "X" nevű hirdető oldalon szerettem volna feladni hirdetést egy légpuskáról, és a moderátorok törölték a hirdetést, arra hivatkozva, hogy:"Engedélyköteles fegyver, lőszer, robbanószer, pirotechnikai anyagok, eszközök (tűzijáték), ilyen termékek alkatrésze, alkotórésze, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, melynek online értékesítését jogszabály zárja ki, ide értve, többek között a fegyverviselési engedélyhez nem kötött eszközöket is (dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, vipera, nundzsaku, gázspray,stb)"

De más fegyver hirdetését viszont fent találtam ezen a bizonyos hirdető oldalon ,ezért érdekelne, hogy milyen jogszabály is ez?!

2014. jan. 29. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Semmilyen, légpuskát akár kamionszám is vehetsz online.
2014. jan. 29. 19:09
 2/5 anonim ***** válasza:
2014. jan. 29. 19:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Ezt tartom én is valószínűnek, de erre hivatkozva törölték a hirdetésemet! De a légpuskánál sokkal komolyabb fegyverek hirdetése viszont fent van az oldalon...
2014. jan. 29. 19:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem venni, hanem eladni szeretnék.
2014. jan. 29. 19:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmilyen. Maximum az oldal szabályzatában van benne amit elfogadtál a regisztrációkor.

Valószínűleg szúrópróbaszerűen nézik ezeket, ezért lehet az hogy vannak fent hasonló jellegű hirdetések.

Amúgy meg 253/2004 Korm. rendelet és 2004. évi XXIV törvény. Itt le van írva minden a lőfegyverekről.

2014. máj. 8. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!