Lehet garázst olyan helyre építeni, ahonnan csak járdán keresztül közelíthető meg?
Megyek nagyban a járdán (autóút nincs is ott), és egyszer csak jön szembe egy autó. Hm, eléggé bizarr. Kb. 20-30 métert jött előre és megállt. Megkérdeztem tőlük, hogy biztos jó helyen járnak-e. Azt mondták, most viszik be a garázsba az autót.
Lehet ilyet? A törvény megenged ilyesmit?
Járda. Egyik oldalon valami ház-szerűség (ebben van az állítólagos garázs), másik oldalon fű. előttem még kb. 30 méter hosszú a járda. De a 30 méter után is a járda folytatódik, csak ott balra van valami parkoló-szerűség, ami nincs elhatárolva a járdától, tehát fizikailag be lehet jönni autóval. Ezután tovább is a járda folytatódik, egyik oldalon ház, másik oldalon lejtős füves rész.
De majd rajzolok.
Ez így elég furcsa, nem láttam még ilyet. Az autóút végén milyen táblák vannak?
Biztos, hogy az járda? :D
Mert ha ott van a garázs bejárata akkor, hogy kaphatott ez így építése engedélyt? Hisz nem lehet máshogy bemenni, csak ha a járdán halad a jármű.
Én is gondolkoztam, hogy járda-e, de az autóút az eléggé másképp nézne ki, másrészt nem vezet sehova egy autó számára, hanem később valóságosan is járdában folytatódik, ami mellett autóút van.
Ami az építési engedélyt illeti: szerintem építhet nagy ajtót is oda oldalra, amit később kinevez garázsajtónak.
Hogy a parkolószerű résznél milyen táblák vannak, nem tudom, de majd ha megint arra járok, megnézem.
De ez azért nagyon lezser megoldás, hogy nem határolják el egymástól normálisan a járdát és a nem járdát, nem? Máshol a közelben is tudok ilyenről, lényegében közvetlen a bejárat előtti járdára a ház elé be tudhat állni oldalról egy autó, mert kicsit arrébb összemosódik a járda és az autós rész, és nincs semmi, ami miatt autó nem tudna behajtani.
A google térképről itt a kép. Most ez mi, ha nem járda, szerintetek?
Az első képen látható helyen kezdődik a járda, ennek folytatása látható kicsit arrébb a második képen.
A második kép a kritikus. Bal oldalon (nem látszik a képen) van egy autóút vége. Kicsit előbbre, szintén baloldalt pedig a garázs bejárata (a fától még kicsit beljebb talán). Ezt magyarázza el nekem valaki legyen szíves, mert nem értem. Mit keresne ezen a járdán autó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!