Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet garázst olyan helyre...

Lehet garázst olyan helyre építeni, ahonnan csak járdán keresztül közelíthető meg?

Figyelt kérdés

Megyek nagyban a járdán (autóút nincs is ott), és egyszer csak jön szembe egy autó. Hm, eléggé bizarr. Kb. 20-30 métert jött előre és megállt. Megkérdeztem tőlük, hogy biztos jó helyen járnak-e. Azt mondták, most viszik be a garázsba az autót.

Lehet ilyet? A törvény megenged ilyesmit?

2014. márc. 29. 15:16
 1/8 aculluca ***** válasza:
gondolom a kresz
2014. márc. 29. 16:00
 2/8 A kérdező kommentje:
KRESZ, jog, valamelyik ezt lehetővé teszi?
2014. márc. 29. 16:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Nyomj már egy rajzot paintel vagy vmi hogy jobban értsem az egész szituációt.
2014. márc. 29. 16:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Járda. Egyik oldalon valami ház-szerűség (ebben van az állítólagos garázs), másik oldalon fű. előttem még kb. 30 méter hosszú a járda. De a 30 méter után is a járda folytatódik, csak ott balra van valami parkoló-szerűség, ami nincs elhatárolva a járdától, tehát fizikailag be lehet jönni autóval. Ezután tovább is a járda folytatódik, egyik oldalon ház, másik oldalon lejtős füves rész.

De majd rajzolok.

2014. márc. 29. 17:14
 5/8 A kérdező kommentje:
2014. márc. 29. 17:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez így elég furcsa, nem láttam még ilyet. Az autóút végén milyen táblák vannak?

Biztos, hogy az járda? :D

Mert ha ott van a garázs bejárata akkor, hogy kaphatott ez így építése engedélyt? Hisz nem lehet máshogy bemenni, csak ha a járdán halad a jármű.

2014. márc. 29. 20:36
 7/8 A kérdező kommentje:

Én is gondolkoztam, hogy járda-e, de az autóút az eléggé másképp nézne ki, másrészt nem vezet sehova egy autó számára, hanem később valóságosan is járdában folytatódik, ami mellett autóút van.

Ami az építési engedélyt illeti: szerintem építhet nagy ajtót is oda oldalra, amit később kinevez garázsajtónak.

Hogy a parkolószerű résznél milyen táblák vannak, nem tudom, de majd ha megint arra járok, megnézem.

De ez azért nagyon lezser megoldás, hogy nem határolják el egymástól normálisan a járdát és a nem járdát, nem? Máshol a közelben is tudok ilyenről, lényegében közvetlen a bejárat előtti járdára a ház elé be tudhat állni oldalról egy autó, mert kicsit arrébb összemosódik a járda és az autós rész, és nincs semmi, ami miatt autó nem tudna behajtani.

2014. márc. 29. 21:12
 8/8 A kérdező kommentje:

A google térképről itt a kép. Most ez mi, ha nem járda, szerintetek?

[link]

[link]

Az első képen látható helyen kezdődik a járda, ennek folytatása látható kicsit arrébb a második képen.

A második kép a kritikus. Bal oldalon (nem látszik a képen) van egy autóút vége. Kicsit előbbre, szintén baloldalt pedig a garázs bejárata (a fától még kicsit beljebb talán). Ezt magyarázza el nekem valaki legyen szíves, mert nem értem. Mit keresne ezen a járdán autó?

2014. máj. 24. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!