Milyen törvény tiltja, hogy a földutat beszántsa a mellette lévő föld tulajdonosa?
Próbáltam rákeresni, de nem találtam.
Tulajdonképpen másik földúton is meg tudom közelíteni a telkemet, de az személyautó számára nagyjából járhatatlan, nincs is használatban gyakorlatilag. A jó, kijárt utat meg beszántotta az illető.
Utánanéztem a tulajdonjognak a Földhivatalban. (A tulajdonjogot elfelejtettem írni, elnézést.)
Úgy néz ki a dolog, hogy volt az út, egyik oldalán bérelt zártkertek, a másik oldalon bérelt kisebb szőlőterületek.
Mindhárom rész ugyanannak a szövetkezetnek volt a tulajdona anno.
Aztán a zártkerteket megvették a tulajdonosok, a szőlőterületeket megvette egyben egy családi gazdálkodó, de az út még most is a szövetkezet nevén van.
Értem.
Azt nem mondták a földhivatalban, hogy a térképen hivatalosan is rajta van-e az az út, mármint, hogy szerepel-e rajta, vagy csak abban az időben hagytak bejárót a szövetkezet idejében, de nem lett "hivatalosítva"?
Ha szerepel rajta mint hivatalos út akkor elméletileg nem szüntetheti meg.
De szerintem még érdeklődj pl. a jegyzőnél, hátha többet tud mondani!
"A világon minden törvény. Mutass egyet ami ezt megengedi."
Tehát amit nem enged meg egy törvény, azt tiltja? Fuck logic!
Külön helyrajzi száma van az útnak, és ilyen néven is szerepel rajta.
Azt nem tudom, van-e valami "titkos megállapodás" az út tulajdonosa és beszántója között.
Tehát akkor ha mondjuk a másik utat járhatóvá teszi a gazda, akkor ez is megfelelő eljárásnak minősülhet részére?
Ha valami út, akkor azt aszerint kell kezelni, ha valami szántó akkor mezőgazdasági művelést kell tajta folytatni.
Tök mindegy ki a tulaj, a rendeltetés szerinti használatot csak külön engedéllyel lehet módosítani.
Ha az általad jelzett terület tényleg út besorolású, akkor mehetsz a jegyzőhöz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!