Milyen súlyos büntetést lehet kapni azért ha valakit arcon ütnek, és az illető pert indít?
Figyelt kérdés
Teszem azt, orrtörése lett az illetőnek, és 8 napon túl gyógyul. Kíváncsi vagyok milyen következményei lehetnek.2009. dec. 16. 17:43
1/6 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne mert volt, hogy provokáltak és csak a büntetés miatt nem b#sztam le egyet az illetőnek. Plusz volt már olyan is hogy egy nagyobb társaság belénk kötött
(2en voltunk) de nem nagyon mertünk visszaütni emiatt akkor sem. Haveromat a földön rúgdosták kb 7-en, én nem kaptam túl sokat. Hozzáteszem hogy 205 magas vagyok és 110 kiló szóval nem voltam beßarva :D
2/6 anonim válasza:
Max 3 év, ha nem minősített eset.
BTK 170. § (2)
3/6 anonim válasza:
Ha bebizonyosodik hogy 7-en püföltek és én ebben az esetben törtem el valaki orrát,akkor lehet enyhébb?
4/6 anonim válasza:
Ha önvédelemről van szó,mert azonos eszközzel védekezhetsz támadód ellen(legyen az ököl)nem kapsz semmi komolyat.Ha a havaerom 7 ütik és megvédem azért sem.Olyan tanu kell aki bizonyítja a védekezés helyességét.Egyébként mielőtt ütsz azért nem árt ha nincs tanu.
5/6 anonim válasza:
Ki az a hülye, aki bevárja a sünöket? Ki kell osztani a maflást, aztán irány haza palacsintát enni.
6/6 A kérdező kommentje:
20.25 - az áldozat tudja hol laksz, és a sünök miután látják, hogy az áldozat orra ripityára van törve, valószínű nem várják meg még megzabálod azt a k*rva palacsintádat.
de úgy tűnik több embert is érdekel a téma, kár, hogy senki nem tud konkrét választ adni.
2009. dec. 17. 14:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!