Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Illegalis bevandorlot tartani?

Illegalis bevandorlot tartani?

Figyelt kérdés
Tegnap a vonat allomason talalkoztam egy emberrel vizet kert tolem adtam neki, megszolitottam de nem beszelte a nyelvet angolul valamennyire tudott, olaszoorszagban lakott milanoban de a csaladjaval es a barantojevel szakitott es eljott. Tisztanak tunt de sovanynak nagyon, elkezdett erdekelni. Megmutatta az iratait, tenyleg az volt akinek mondta magat de sz iratai csak 2007ig voltak ervenyesek. Elmondta hogy nincs hova mennie nem evett regota es el van keseredve... Hazavittem mert megsajnaltam, en 18 eves vagyok a szuleim megertettek ezt, van egy tanyank ahol lovakat tartunk ott adtam neki szallast nagyon nagyon halasnak tunt, viszek ki neki kajat minden nap, o azt mondta h csak egy hely kell neki ahol nyugodtan elhet. Azt mondtuk h segitunk neki hazajutni de o nem akar o uj eletet akar kezdeni. Ertelmes nagyon, de nem tud magyarul semennyire sem... Illegalis ott tartanom? Mit kezdjek vele? Kb. fel ora beszelgetes utan szinte beleszeret az ember annyira megsajnalja erezni h oszinte es tiszta ember. azt mondta dolgozni szeretne nekunk a lovakkal de semmihez nem ert csak kart okozott eddig, ma emlitette h ha uj eletet akar akkor penzre van szuksege mindegy h mennyi csak h neha elmenjen inni kavet vagy moziba... n mondtam neki h nem tudunk fizetni mert nekunk sincs penzunk es ha akar akkor segitunk neki hazajutni de o maradni akart...

#illegális #enekult
2014. márc. 18. 20:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Remelem csak kamu, ha nem surgosen tegyetek ki...
2014. márc. 18. 22:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezt bünteti a BTK...

Jogellenes tartózkodás elősegítése

354. § (1) Aki

a) az Európai Unió tagállamának,

b) az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam vagy

c) az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam állampolgárával azonos jogállású állampolgár államának

területén történő jogellenes tartózkodáshoz vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújt olyan személy részére, aki ezen államok egyikének sem állampolgára, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki vagyoni haszonszerzés végett külföldi személy magyarországi jogellenes tartózkodásához nyújt segítséget.

Én a határon dolgoztam, minden nap kb 10-15 ilyen menekültet láttam, és pl Szabadkán ezrével várják a pillanatot, hogy átjöhessenek. Kell szólni a rendőrségnek, és vagy kiutasítják, vagy menekülttáborba kerül, de mindenképpen azonosítják, ujjnyomatot vesznek, és állami segítséget kap. Amúgy ezek nem értenek semmihez, sok arra is csodálkozott, hogy miért folyik víz a falból, a szappant sem ismerik. Gyakoriak a halálos megbetegedések köztük, csak szólok...

A leggyakoribb menekültek jelenleg: Afgán, Koszovói Albán, Szír, Iráni, Török.

2014. márc. 19. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!