Illegalis bevandorlot tartani?
Ezt bünteti a BTK...
Jogellenes tartózkodás elősegítése
354. § (1) Aki
a) az Európai Unió tagállamának,
b) az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam vagy
c) az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam állampolgárával azonos jogállású állampolgár államának
területén történő jogellenes tartózkodáshoz vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújt olyan személy részére, aki ezen államok egyikének sem állampolgára, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki vagyoni haszonszerzés végett külföldi személy magyarországi jogellenes tartózkodásához nyújt segítséget.
Én a határon dolgoztam, minden nap kb 10-15 ilyen menekültet láttam, és pl Szabadkán ezrével várják a pillanatot, hogy átjöhessenek. Kell szólni a rendőrségnek, és vagy kiutasítják, vagy menekülttáborba kerül, de mindenképpen azonosítják, ujjnyomatot vesznek, és állami segítséget kap. Amúgy ezek nem értenek semmihez, sok arra is csodálkozott, hogy miért folyik víz a falból, a szappant sem ismerik. Gyakoriak a halálos megbetegedések köztük, csak szólok...
A leggyakoribb menekültek jelenleg: Afgán, Koszovói Albán, Szír, Iráni, Török.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!