Létezik a polgári csőd fogalma és lehet evvel élni?
Barátom mondta, hogy bevezették, hogy mindenki életében egyszer jelethet csődöt, ha nagyon nagy a tartozása és nem tudja visszafizetni. Ilyenkor eltőrlik az egészet és tiszta lappal indúl pénzügyileg.
Már van ilyen? Mikor vezették be? Milyen nyomtatványon lehet kérni? Bankok elfogadjék?
Igen, hogyne, én is tegnap vettem fel 250 millió forintot különböző bankoktól, ma meg csődöt jelentettem.
Most vettem egy házat Spanyolországban, életem hátralevő részében elleszek, adósságom nincs, élek vidáman :D
Honnan szedted ezt a marhaságot? :) Nem, nincs ilyen. A céges csőd esetében sem azt jelenti, hogy a hitelezők fogják a kalapjukat, és mennek, hanem minden értéket elárvereznek, és amit lehet kifizetnek belőle, a cégnek meg nem marad semmije. Ha lesz is polgári csőd, az is hasonló lesz nagy eséllyel...
Kezdjük ott, hogy fedezet nélkül nem adnak 250 milliót. Amennyi vagyonod van max annak 85%-áig adnak mint fedezet hitelt a pénzintézet és több már nem is ad.
Ismerős mondta. Valaki normális megválaszolná ? Köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!