Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a polgári pert megnyerem,...

Ha a polgári pert megnyerem, és kötelezi a bíró, h visszafizesse nekem az illető a pénzemt mi történik tovább?

Figyelt kérdés
Gondolok arra,h az illetőnek nincsen vagyona esetleg munkahelye sincsen akkor én mikor és hogyan kapom vissza a megitélt pénzemet?Másnak is tartozik és végre megnyertük a pert de ha nemtud fizetni leültetik vagy közmunkára kényszerítik vagy hagyják annyiban h majd ha 10 év mulva lesz pénze majd kártalanít minket.Vagy soha nem kapom vissza a pénzemet?akkor mit ért az h nyertem ?
2014. márc. 13. 06:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Határozat meghozatala után van x ideje a tartozás rendezésére. Ha ezidő alatt nem teljesít a tartozás végrehajtható. Mikor nincs lefoglalható vagyona, akkor értesítenek, hogy a tartozás behajthatatlan, később kell újra próbálkozni. 5 év az elévülés, de ha küldesz időnként tértivevényes levelet, azzal újraindul a számítás. Ha 10 év múlva törleszt, akkor ez van, nem tudsz mit tenni, de valószínűtlen, hogy valakinek egész életében nem lesz bejelentett munkája, vagy öröksége... Azzal, ha leültetnék vagy közérdekű munkára küldenék te semmit se érnél.

Esetleg akadnak behajtócégek, melyek megveszik a tartozást jóval az eredeti érték alatt.

2014. márc. 13. 06:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor ezekszerint mivel 30 napot kapott és 58 embernek tartozik fejenként 20-80000ft-tal ha lejár a 30 nap és nem fizet akkor ennyi?Vagy ha rábeszéljük h menjen el pl ügyvédhez és ott írjon egy olyan papírt h vállalja pl havi 10000ft-tal h előbb egyikünknek majd másikunknak letörleszti a pénzt akkor úgy meglehet oldani ?mert azt h soha ne kapjuk vissza az durva ,Vagy ha arra lesünk h örököl akkor a mi pénzünk kamatozik?addig ,de mivan ha előbb meghal akkor az örököse az visszafizeti?Bocsi de ilyenbe még nem volt részem.ha viszont lesz bejelentett munkahelye és magától nem rendezi ki fog a körmére nézni ,én nem ismerem őt így infóm se lesz róla .
2014. márc. 13. 07:59
 3/5 anonim ***** válasza:

ne viccelj ... el kell oszlatnom az illúzióidat :(

nekem többmilliós bűncseleklmény miatt tartozik valaki, hiába ítélték meg, az illetőnek naná van annyi esze h az ég adta világon semmi de semmi nincs a nevén (ezt értsd úgy h még a lakást is haverok nevére íratta, előadja magát hajléktalannak mert még ki is jelentkezett a lakóhelyéről, kocsi is bnője nevén és stb stb, és akkor közli a behajtó persze h nem tud mit tenni. Ennyi.

Most akkor? és röhög a markában, sőt ,nem is leplezi, mindeközben több jól menő Kft ügyvezetője, tulaja, csak persze ezek is mind más néven futnak, de lényeg a lényeg h továbbra is éli luxus-életét, és nem tudsz mit tenni. Egy cseppet ..zarul esik mikor látom elhúzni előttem az úton a sportkocsijával, miközben papíron hajléktalan ... de hát ez Magyaro, itt egy csalótól te az életben nem szerzed vissza a pénzt, ezt biztosra veheted. Az elévülés, az energia, na meg a tértivevényes levéllel se sokra mész, már csak azért se, mert azt is k könnyen ki lehet játszani és kész, véget ér a történet.

2014. márc. 13. 09:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ ez nem semmi hát akkor én csak hallgassak . Kitekerném a nyakát mivel énnekem ez nagy pénz belesem merek gondolni abba h ilyen sok pénzről legyen szó mint nálad sajnállak.
2014. márc. 13. 09:40
 5/5 anonim ***** válasza:

A jog nem mindig tudja követni az életet, és igazságot tenni maradéktalanul. Néha neked kell tenned az igazságért:

[link]

2014. márc. 13. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!