Ha a polgári pert megnyerem, és kötelezi a bíró, h visszafizesse nekem az illető a pénzemt mi történik tovább?
Határozat meghozatala után van x ideje a tartozás rendezésére. Ha ezidő alatt nem teljesít a tartozás végrehajtható. Mikor nincs lefoglalható vagyona, akkor értesítenek, hogy a tartozás behajthatatlan, később kell újra próbálkozni. 5 év az elévülés, de ha küldesz időnként tértivevényes levelet, azzal újraindul a számítás. Ha 10 év múlva törleszt, akkor ez van, nem tudsz mit tenni, de valószínűtlen, hogy valakinek egész életében nem lesz bejelentett munkája, vagy öröksége... Azzal, ha leültetnék vagy közérdekű munkára küldenék te semmit se érnél.
Esetleg akadnak behajtócégek, melyek megveszik a tartozást jóval az eredeti érték alatt.
ne viccelj ... el kell oszlatnom az illúzióidat :(
nekem többmilliós bűncseleklmény miatt tartozik valaki, hiába ítélték meg, az illetőnek naná van annyi esze h az ég adta világon semmi de semmi nincs a nevén (ezt értsd úgy h még a lakást is haverok nevére íratta, előadja magát hajléktalannak mert még ki is jelentkezett a lakóhelyéről, kocsi is bnője nevén és stb stb, és akkor közli a behajtó persze h nem tud mit tenni. Ennyi.
Most akkor? és röhög a markában, sőt ,nem is leplezi, mindeközben több jól menő Kft ügyvezetője, tulaja, csak persze ezek is mind más néven futnak, de lényeg a lényeg h továbbra is éli luxus-életét, és nem tudsz mit tenni. Egy cseppet ..zarul esik mikor látom elhúzni előttem az úton a sportkocsijával, miközben papíron hajléktalan ... de hát ez Magyaro, itt egy csalótól te az életben nem szerzed vissza a pénzt, ezt biztosra veheted. Az elévülés, az energia, na meg a tértivevényes levéllel se sokra mész, már csak azért se, mert azt is k könnyen ki lehet játszani és kész, véget ér a történet.
A jog nem mindig tudja követni az életet, és igazságot tenni maradéktalanul. Néha neked kell tenned az igazságért:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!