1 évig eltiltottak a vezetéstől. Kötelező az utánképzés vagy bíró szabja meg?
Figyelt kérdés
2014. febr. 24. 19:40
2/7 A kérdező kommentje:
De ezt a bíró mondja meg hogy kell-e mennem?
2014. febr. 24. 20:09
3/7 anonim válasza:
Nekem nem kellett után képzésre mennem, bár az már 6-7 éve volt. Leadtam okmányirodába, majd egy év múlva ugyanazt az iratot felvettem. Meg úgy tudom, csak súlyosabb szabálysértések/vétségek/bűncselekmények esetén szabják ezt ki és akkor talán megemlítik, hogy bevonják/megszüntetik a vezetői engedélyt.
4/7 A kérdező kommentje:
Miért volt az eltiltás?
2014. febr. 24. 20:17
5/7 anonim válasza:
Nem adtam meg a jobb kezet úgy tűnt, hogy elenged a jobbról jövő, ehelyett 5-el becsurgott elém és 30-al belecsapódtam. 8 napon túl gyógyulója lett (12nap), de nem volt bekötve és az igazságügyi orvosszakértő is megszakértette, hogy ha be lett volna kötve, akkor is 8 napon túlija lenne. Meg még beakarta volna adni a maradandó károsodást is, ha nem vallom "bűnösnek" magam. Amit amúgy is megtettem volna.
Így kaptam egy megrovást és egy év eltiltást vezetéstől.
Normális volt a bíró és én is együttműködően és megbánóan viselkedtem.
6/7 acelsziv válasza:
apám 11 éve elütött egy az út közepén döglő hullarészeg cigányt. Koromsötét volt, közvilágítás nulla és épp bukkanó után. Esélye nem volt megállni. 1 évre vonták be a jogsiját és képzésre is kellett mennie.
7/7 anonim válasza:
én mindenesetre gratulálok neki, a közjóért való cselekedetért! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!