Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az állampolgársággal való...

Az állampolgársággal való visszaélést hol lehet jelenteni?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: határon túli magyar vagyok, már lassan 2 éve magyar állampolgár is.

Egyik magyar ismerősöm mondta, hogy egy olyan közös ismerősünk is megkapta a magyar állampolgárságot, aki nem tud magyarul. Sőt, az a tipikus magyargyűlölő fajta, aki még 2003-ban elküldött a rákba, ha mi többiek magyarul beszéltünk, és ő is ott volt. Azt mondta, hogy idegesíti a magyar beszéd...

Lefogadom, hogy valami mutyi van a dologban, hiszen egyértelmű, hogy nem tud az illető magyarul, viszont hivatalosan feltétel a magyar nyelv ismerete az állampolgárság megszerzéséhez.

2014. márc. 16. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
BM
2014. márc. 16. 16:00
 2/4 anonim ***** válasza:

ha eleve magyar állampolgár volt, akkor nem volt feltétel

nagyon sok e,berről kiderült ugyanis, hogy ténylegesen magyar állampolgár, mivel valamelyik szülője az volt

2014. márc. 16. 18:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Csak azok kérvényezhetik a magyar állampolgárságot, akiknek van magyar felmenőjük. Ha ez a feltétel teljesül, akkor az illető beadja a dokumentumait. Elvileg itt nézik a magyar nyelv ismeretét, ami szintén feltétel. Csak az utóbbi ebben az esetben nem teljesül. Amikor én kérvényeztem az állampolgárságot, akkor az ügyintéző az űrlapok kitöltése közben megbizonyosodott arról, hogy ismerem a magyar nyelvet, na nem mintha nem sírna le rólam, hogy magyar vagyok.
2014. márc. 17. 00:55
 4/4 anonim ***** válasza:

ha eleve magyar állampolgár volt, akkor nem volt feltétel

feltétel hogy ismerned beszélned kell a magyar nyelvet.Van is egy ilyen kérdés amit az ügyintéző tölt ki ezzel aláirva hogy lelenőrizte hogy valóban igy van.

kérdező mint szinte mindent az állampolgárságot is meg lehet vásárolni,ebben szinte biztos vagyok.Mi Szabadkán adtuk át,ha ott személyesen megjelentél kizárt hogy át lehetett menni ugy ha nem beszéled a nyelvet,ha valaki gyanús már hivják is a konzult.

fogalmam sincs hova lehet fordulni.érdekes hogy az eskütételen is többen szerbül cseverésztek,valószinű tudtak magyarul de nehezükre esett úgy komunikálni.

2014. márc. 17. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!