Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kell- e ügyvédet fogadni ehhez?

Kell- e ügyvédet fogadni ehhez?

Figyelt kérdés
Munkaügyi per alatt vagyok. Munkabér ki nem fizetés miatt. Már elismert mindent a nő, amivel tartozik. Már csak az a probléma, h nem akar egy összegben fizetni.Ügyvédet fogadtam,de nagyon sokat kér 30.000 ft egy tárgyalásra. Végül is a volt munkáltatóm mindent elismert, annyi h a bíróság ne engedélyezze a részletekben való kifizetést. Ehhez szükség van ügyvédre? Vagy hatásosabb, ha ügyvéd kéri, h fizessen egybe? Vissza mondhatom-e még, ma egyeztem meg vele, 2 papírt is írtam alá. Pénteken lesz a tárgyalás.
2009. dec. 14. 12:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Miért nem jó neked részletben? Lehet, hogy a volt munkáltatód igazolni tudja, hogy nem áll olyan anyagi körülmények között, hogy egy összegben ki tudja neked fizetni, akkor meg akár a fejedre is állhatsz, már bocsi, de nem fogod megkapni egy összegben. Ha nem tudja megítélni a bíróság, akkor még a 30.000-et is Te állod? A végén, nehogy rosszul járj. Ha részletben fizeti, akkor talán kamatot is kérhetsz rá. Nem tudom, mi áll az ügyvéddel aláírt papírodban. Talán hívd fel, hogy visszamondhatod-e a megállapodást. A konzultációért nem kért pénzt?

(Csak egy laikus vagyok, de ezek jutottak az eszembe.)

2009. dec. 14. 12:59
 2/8 A kérdező kommentje:
De kért pénzt. 3.000 ft-t. Viszont eddig arról volt szó, h tárgyalásonként 10.000 ft-t kér, most már azt monddja, hogy ez csak óra díj. Szal 10.000 egy óráért. 3 órás volt múltkor is a tárgyalás. Ráadásul utiktg is 5000 ft, viszont ügyfeleket nem szállít:(. Szal azt is nekem kell megoldanom.
2009. dec. 14. 15:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Letudtam mondani simán. Normális volt.
2009. dec. 14. 15:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Annyi jutott még az eszembe, hogy a munkaügyi felügyelőségen biztos tudnak neked tanácsot adni, hogy ilyen esetekben mi szokott lenni az eljárás, vagy kimenetele az ügynek. Velük beszéld meg, hogy áll most az ügyed és mi várható még.

De a munkaügyi központokban is vannak munkaügyi jogászok, én már nem egyszer telefonon kértem jogi tanácsot onnan is.

2009. dec. 14. 16:51
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi szépen:)!
2009. dec. 14. 17:37
 6/8 anonim ***** válasza:
nekem is most van folyamatban a perem ,én kértem a biroságtol ügyvédet már meg is kaptam a papirt amit kikell töltenem és kihelyeznek mellém ügyvédet .probáld meg mit veszithetsz .
2009. dec. 15. 10:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ezért ne fizess ügyvédet,ez rengeteg pénz!Ha a bíróság előtt megállapodtatok,akkor kérd a tárgyaláson,hogy amennyiben a megengedett határidőig nem fizet,akkor azonnal hajtsák végre.
2009. dec. 16. 00:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Miből hajtanak végre, ha minden ingósága, és ingatlanját a fia nevére iratta? Ez a gáz, h nincs miből. Egyedül rokkant nyugdíja fele, ami 8000 ft. Cukrászdát üzemeltet, vajon annak a bevételét végre lehet hajtani?
2009. dec. 16. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!