Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mért ilyen elnéző az igazságsz...

Mért ilyen elnéző az igazságszolgáltatás a bűnözőkkel szemben?

Figyelt kérdés

Azt látom hogy a bűnözőknek jogaik vannak az átlag embereknek meg még arra sem nincs joga hogy megvédje a tulajdonát?Vagy ha megvédi akkor kőkemény büntetésben részesül.

Mért lett ilyen a világ?

Hogy lehet ezen változtatni?

Az igazi bűnözők kapjanak rendes büntetést hogy ne jusson eszébe rossz útra térni!

Vagy nincs igazam,rosszul gondolom?

2014. márc. 9. 20:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Tehát ez a liberalizmus hibája?"

Igen kedves kérdező, minden a liberalizmus hibája. Sőt mindennek az ellenkezője is a liberalizmus hibája. Az a lényeg, hogy bármi is a kérdés az egy olyan eszme hibája, amit jelenleg az országban egyetlen épkézláb párt sem képvisel, és amely sosem volt vezető kormányzó párt. De akkor is az ő hibájuk minden.

Tőlünk nyugatabbra mindezt az a demokrácia és az emberi jogok alapvető részének tekinti, és kultúrember nem is áll neki vitatni őket. De itt ebben a lángoktól ölelt Kárpát-medencében, különösen annak a GYIK weboldalán MINDEN a liberálisok hibája.

Egyébként az átlag embernek eddig is joga volt megvédeni magát, sőt a Fityisz még ki is bővítette a jogos védelem lehetőségét. Arról sem tudok, hogy ilyen ügyben bárkire is "kőkemény" büntetést szabtak volna ki.

Meg a bűnözők jogai. Aki 15 évig börtönben ül, annak a szabadságjogait igencsak megnyirbálták. Én nem cserélnék vele, az biztos.

Ha neked ez is kevés és tolvajok kezének levágására vágysz (de mondjuk a házasságtörő nők halálra kövezése, ami szintén dívik arrafelé már nem szimpi), akkor bele kell nyugodj, hogy az emberi jogok egy elég általános koncepció, aminek a szellemiségét eléggé sértené, ha minden esetre külön kellene kitalálni, hogy kinek jár éppen és kinek nem.

2014. márc. 10. 15:12
 12/15 anonim ***** válasza:
10%

Kedves 11.

Attól mert nem olyan párt vezeti az országot , aminek az a neve, hogy liberális, attól még ugyanúgy a liberális szellemiség uralkodik.

Az SZDSZ, mi volt?Az Együtt2014-PM mi a fene?

Mindegyik ideológiái között ott van a liberalizmus:

[link]

[link]

Mellesleg kicsi szívem, ha téged próbált volna két kokeró megerőszakolni, te sem lennél liberális.

Engem már próbáltak.

De, mivel papíron egyenjogúság, igazából nekik több joguk van, ezért a rendőrségre sem mentem el.

Mellesleg az egyiknek eléggé odarúgtam és vérzett valamije.

Mivel ketten voltak, ezért az ő szavuk ütötte volna az enyémet, azt mondták volna, hogy én támadtam rájuk.

Épp ezért utálom a demokráciát meg a liberalizmust,egyenlőséget meg akik ezt képviselik.

Sokkal nyugodtabb lennék és nagyobb biztonságban érezném magam, ha más jogok vonatkoznának rájuk és egy magyar szava ütné az ő szavukat, mindig.

2014. márc. 10. 15:43
 13/15 A kérdező kommentje:
Na körülbelül erről beszéltem,hogy kettő szava üti a másikét,szegény lánynak nekiesnek és még a végén neki kell bocsánatot is kérni?
2014. márc. 11. 08:51
 14/15 anonim ***** válasza:

Nos hát nézzük, kedves kérdező!

Mindenekelőtt: ha valamiről azt állítjuk, hogy az adott helyzetben nem lehet elmagyarázni, az nem ekvivalens azzal, hogy a másikat hülyegyereknek nézzük. Mindössze arról van szó, hogy ha valaki kémiából zseniális, attól még egyes mélyebb gazdasági összefüggéseket nehéz neki elmagyarázni. Ő nem ebben járatos. A másik, egy kérdés feltételének - különösen, ha hosszabbra sikerül - stílusa van. Sokat elárul annak, aki tud olvasni belőle. Például azt, hogy végzetesen félreérti a bűnözés és büntetés közötti kapcsolatot. Mit gondolsz, hogy lehet itt néhány sorban világossá tenni olyasmit, amiről mások sok oldalas tanulmányokat írnak? És még azt is félreértik.

A bűnözésnek van egy sajátos filozófiája, amit te úgy sem hiszel el nekem. Akkor miért mondjam? A bűnözés létrejöttét is alapvetően eltérő módon látjuk. Próbáltam értésre adni: senki nem születik bűnözőnek, de azzá tehetik. Mindenki átsiklott rajta, reakció nem volt, tehát világos, hogy ezt senki nem hitte el.

Van esetleg ötleted, hogyan világíthatnám meg, mit fogsz elhinni? Nekem ilyen keretek között nincs. Hosszabb eszmefuttatásra meg úgy sem vállalkozol. Azt elhiszem, hogy a helyzet zavar. De azt nem, hogy valóban meg akarod oldani!

2014. márc. 11. 09:06
 15/15 anonim ***** válasza:

"Na körülbelül erről beszéltem,hogy kettő szava üti a másikét,"

Miről beszéltél? Ne ment el a rendőrségre, ehelyett nekiállt spekulálni, hogy mi lett volna ha, majd a saját tehetetlenségét rákeni a liberalizmusra.

Pedig ha van valami, ami a nemi erőszak áldozatai számára valóban nehezíti a dolgot, az a társadalmat átható szexista, patriarchális, konzervatív szemlélet, ami szerint, ha egy nőt megerőszakolnak, vagy megpróbálják, akkor ő tehet róla. Ami ellen pontosan a liberálisok próbálnak tenni leginkább.

De neki csak egy olyan világ kell, ahol automatikusan neki van igaza. Olyan nekem is kellene.

2014. márc. 11. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!