Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A társadalom miért tart...

A társadalom miért tart azoktól az emberektől, akik emberölést követnek el?

Figyelt kérdés
Azért félnek tőlük, mert átlépték ezt a tabut, mert képesek voltak elvenni más életét, és tartanak attól, hogy ez megismétlődhet? Mi az oka?

2014. márc. 8. 08:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Most válaszoltad meg.
2014. márc. 8. 08:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Ilyen egyszerű volna a "képlet"?
2014. márc. 8. 08:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Az emberölés egy olyan határ, amit ha egyszer képes vagy meglépni az arra utal hogy nincs helyed a társadalomban. Ha egyszer képes voltál rá, 100x is képes lennél.
2014. márc. 8. 09:03
 4/6 anonim ***** válasza:
ez azért kicsit árnyaltabb ... embert ölni igen sokféleképpen lehet. de még gondatlanságból is. bár én nem vettem észre h tartanának tőlük, vagy te ezt mire alapozod? én ugyan nem tartanék, bár itt igen erősen befolyásoló tényezőként kell figyelembe vennünk az önbeteljesítő jóslat és az önsorsrontó magatartás elemeit, mert legtöbbször ezen az elven működik egyébként pont az adott személy ismételt emberölése is akár, de a félelem által kiváltott reakciók mindenképpen.
2014. márc. 8. 09:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát azért messze nem mindegy, hogy az szándékos, véletlen emberölés volt, vagy netán előre kitervelt, hidegvérű, kegyetlen gyilkosság.

Meg ha valaki családja gyilkosán állt bosszút az másabb, mint az, mikor valaki csak úgy poénból embereket ver agyon az utcán.

De igen, ilyen egyszerű, főleg, hogy kb az egyik legkevésbé elfogadható dolog a társadalom részéről elvenni egy másik ember életét.

2014. márc. 8. 11:41
 6/6 A kérdező kommentje:

"Én jobban tudom"

Olyan, hogy gyilkosság, nincsen. Emberölés van.

Kicsit kifejtőbb jellegű válaszokat vártam, persze legfeljebb ha nem érkezik, majd kiemelem a kérdést.

2014. márc. 8. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!