Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megbüntethet a rendőr? CS gas

Megbüntethet a rendőr? CS gas

Figyelt kérdés
Ma vettem AMERICAN STYLE NATO PEPPER SPRAY-T 40ml-et !Szeretném tudni hogy lehet e ilyet legálisan tartani otthon vagy magamnál hordani??
2009. dec. 12. 19:44
 1/10 anonim ***** válasza:
tán csak otthon lehet nálad vagy esetleg autóban de nem hordhatod magaddal és nem használhatod sehol! mert úgy tudom hogy csak a 20 ml res engedélyezett ha még engedik.
2009. dec. 12. 20:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mekkora a töltött anyag benne. Maximum 20 gramm a megengedett, amit hordhatsz magadnál közterületen, tehát bárhol, rejtve. Amúgy is e felett nem is árusítanak nagyobbat, csak feketén juthatsz hozzá.
2009. dec. 12. 20:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja bocs, biztos árusítanak is, gondolom én... de azt csak otthon elvileg, de az meg minek... Otthon, nyugodtan lehet tartani az ilyet, de célszerű magadnál tartani, hisz azért vetted gondolom, hogy megvédd magad az utcán vagy ilyesmi. De ha megtalálja nálad a rendőr, akkor az közbiztonságra különösen veszélyes eszköz. De nyugodtan hordhatod...
2009. dec. 12. 20:27
 4/10 anonim ***** válasza:

20:18 vagyok

20 grammot akartam írni xD

2009. dec. 12. 20:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi értem. És akkor ez a 40ml az hány gramm?? Amúgy igen nem azért vettem hogy otthon legyen :D
2009. dec. 12. 20:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát nézd meg a leírását, hogy abból a 40 mlből mennyi a töltött anyag és mennyi mondjuk a hajtógáz. Mert szerintem az a40 ml az nem mind az, vagy nem tom.
2009. dec. 12. 21:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Csak a hátulján van vmi leírás,de az is németül én meg csak angolul tudok.
2009. dec. 12. 22:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Na mindegy akkor. :) De én úgy gondolom, hogy az a 40ml, az 40 gramm, tehát elvileg nem lehet nálad közterületen. De nyugodtan hord csak, nem lesz bajod belőle. :)
2009. dec. 12. 22:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem akarok hülyeséget írni, de olvastam valahol, hogy a pepper összetevővel rendelkezőt nem hordhatod. Ez nem 100 százalék.
2009. dec. 13. 09:22
 10/10 anonim ***** válasza:
"Közterületen csak 20 g töltőtömeget meg nem haladó, Kapszaicin („pepper”) hatóanyagot nem tartalmazó spray viselhető, rejtett módon. Az ettől eltérő önvédelmi spray-k, közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülnek. Ezek magánterületen birtokolhatók és használhatók, de közterületi viselésük szabálysértésnek minősül, és akár 50 000 Ft pénzbírságot is vonhat maga után. A viselhető spray-k darabszáma nincs korlátozva."
2009. dec. 17. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!