Törvényes ez ilyen fiatalon?
Üdv.14éves fiú vagyok,és kb. 2 héttel ezelőtt amikor mentem haza szembeált velem 3 raj fiatal és az értékeimet követelték.A telefonomat persze nem adtam oda de kb.120 forintot így is loptak tőlem.namármost,azzal van a gond hogyha véletlen több pénz van nálam(amit nem szeretnék odaadni)és lefújom őkez gázspray-el akkor lehet hogy nekem lessz bajom belőle?
több kérdésem is lenne:
-van-e valami már,legálisan hordható eszköz,amivel lelehet szerelni a tolvajokat?
-van-e korhatár a gázspray-t illetően
-letudok fújni 2-3 embert akik elég közel állnak hozzám anélkül hogy megtámadnának?
hasonló esetben azt ajánlom, hogy ne próbálj meg gázsprayt használni, mert olyan verést kapsz, hogy a fal adja a másikat.
szabad téren szinte semmilyen hatása nincs a spraynek, ill. annyira minimális, hogy az nem fogja elriasztani a rosszfiúkat.
szégyennek tűnik a futás, de hasznos. tudom, hülyén hangzik, de gyakorolj futni, sprintelni, állóképességet javítani, távot növelni! egyrészt el tudsz illanni, másrészt téged sem büntethetnek, azért, mert erőszakos lennél vagy valami hasonló.
a gázspray sajnos egyetlen egy támadó esetében talán hatásos, de szabad ég alatt, több támadó ellen hát... nem ad védelmet, sem időt, hogy elmenekülj. gondolj bele, egyet lefújsz és üt a többi, máris; vagy ha megpróbálod mindet lefújni, szétoszlik a levegőben, mielőtt eljutna hozzájuk. :(
és inkább jöhet tényleg valamiféle harcművészet, küzdősport: aikidó, karate, kickbox... ha már nagyon muszáj.
Márpedig van olyan , aki lever 3 embert egyedül, sőt!
A párom 5 embert vert le egyedül mikor rátámadtak. Igaz, ő utcai harcot tanult... :)
:) utcai harcos más tészta, azok amúgy is félig őrültek
Gázspray hatástalan, ha lehet ne hurcolássz értéket.
Sokkoló hatásosabb, bár tömeg ellen az sem ér semmit.
Aki azt mondja, hogy nem hasznos a gázspré nyílt utcán azt még tuti nem fújták arcon 1,5 méterről. Akkor átértékelné a véleményét.
A gázsprével az a gond, hogy:
1., 3 ember ellen nem igazán jó, mert mire megfújnád a másodikat már rádvetődtek.
2., Ha szemből fúj a szél az nagy szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!