Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvényes ez ilyen fiatalon?

Törvényes ez ilyen fiatalon?

Figyelt kérdés

Üdv.14éves fiú vagyok,és kb. 2 héttel ezelőtt amikor mentem haza szembeált velem 3 raj fiatal és az értékeimet követelték.A telefonomat persze nem adtam oda de kb.120 forintot így is loptak tőlem.namármost,azzal van a gond hogyha véletlen több pénz van nálam(amit nem szeretnék odaadni)és lefújom őkez gázspray-el akkor lehet hogy nekem lessz bajom belőle?

több kérdésem is lenne:

-van-e valami már,legálisan hordható eszköz,amivel lelehet szerelni a tolvajokat?

-van-e korhatár a gázspray-t illetően

-letudok fújni 2-3 embert akik elég közel állnak hozzám anélkül hogy megtámadnának?

2009. dec. 11. 22:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Menj harcművészetet tanulni, aikido, kick-box a legbejövősebbek számomra.
2009. dec. 11. 22:21
 2/14 anonim ***** válasza:

hasonló esetben azt ajánlom, hogy ne próbálj meg gázsprayt használni, mert olyan verést kapsz, hogy a fal adja a másikat.

szabad téren szinte semmilyen hatása nincs a spraynek, ill. annyira minimális, hogy az nem fogja elriasztani a rosszfiúkat.

2009. dec. 11. 22:35
 3/14 anonim ***** válasza:
de olyan karatést sem láttam aki 3 támadót lever egyedül...
2009. dec. 11. 22:36
 4/14 anonim ***** válasza:
Én , se csak olyat aki kettővel :)
2009. dec. 11. 22:45
 5/14 anonim ***** válasza:

szégyennek tűnik a futás, de hasznos. tudom, hülyén hangzik, de gyakorolj futni, sprintelni, állóképességet javítani, távot növelni! egyrészt el tudsz illanni, másrészt téged sem büntethetnek, azért, mert erőszakos lennél vagy valami hasonló.

a gázspray sajnos egyetlen egy támadó esetében talán hatásos, de szabad ég alatt, több támadó ellen hát... nem ad védelmet, sem időt, hogy elmenekülj. gondolj bele, egyet lefújsz és üt a többi, máris; vagy ha megpróbálod mindet lefújni, szétoszlik a levegőben, mielőtt eljutna hozzájuk. :(

és inkább jöhet tényleg valamiféle harcművészet, küzdősport: aikidó, karate, kickbox... ha már nagyon muszáj.

2009. dec. 11. 23:17
 6/14 anonim válasza:
Jól célozva elég hatásos a gázspray, arra pont elég, hogy a megtámadott elmenekülhessen. Több ember ellen már nehezebb ügy...
2009. dec. 11. 23:44
 7/14 anonim ***** válasza:

Márpedig van olyan , aki lever 3 embert egyedül, sőt!

A párom 5 embert vert le egyedül mikor rátámadtak. Igaz, ő utcai harcot tanult... :)

2009. dec. 11. 23:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

:) utcai harcos más tészta, azok amúgy is félig őrültek

Gázspray hatástalan, ha lehet ne hurcolássz értéket.

Sokkoló hatásosabb, bár tömeg ellen az sem ér semmit.

2009. dec. 11. 23:52
 9/14 anonim válasza:
Paprikaspray...
2009. dec. 12. 00:20
 10/14 anonim ***** válasza:

Aki azt mondja, hogy nem hasznos a gázspré nyílt utcán azt még tuti nem fújták arcon 1,5 méterről. Akkor átértékelné a véleményét.

A gázsprével az a gond, hogy:

1., 3 ember ellen nem igazán jó, mert mire megfújnád a másodikat már rádvetődtek.

2., Ha szemből fúj a szél az nagy szívás.

2009. dec. 12. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!