Kirakhatnak az utcára mert nem voltam elég figyelmes és aláírtam olyat amit nem kellett volna?
Nyugi!
Azért ez nem így megy. Nyugodtan mond meg nekik, hogy menjenek bíróságra, te is ott leszel. Majd ott a bírónak elmondod, hogy te nem vagy sem ügyvéd sem jogász, és nem tájékoztattak megfelelően, vagyis becsaptak a hiszékenységed miatt.
Elmondod, hogy te mire számítottál, és nem így lett, ezért nem vagy hajlandó aláírni a szerződést. Erőltetni a bíró sem fogja. Amíg nincs a végleges szerződés aláírva, amíg nincs pénzforgás addig a másik fél csak fenyegetőzik, de tehetetlen.
Ettől függetlenül ha nincs pénzed ügyvédi segítségre, akkor a lakóhelyeden található önkormányzatba menj el, és ott kapsz ingyenes jogi segítséget.
Elolvastad, hogy mit írsz alá, és milyen feltételekkel?
"Aláírtam, és úgy gondoltam..."
Hát ez a baj! Nem gondolni kell, hanem elolvasni a szeződést. Csak az számít, ami benne van. Az nem számít, amit te csak gondolsz.
Időpont ma 19:54
persze, hogy nincs olyan, hogy nem vagyok jogász és aláírhatok bármit felelősség nélkül. De a bíróságon mondhatja, hogy bár nem jogász, de úgy érzi becsapják, zsarolják, hogy eladja a tulajdonrészét amit nem hajlandó eladni.
Mondjuk a kérdésből nem derült ki, hogy pontosan milyen szerződést írt alá a kérdező. Mi szerepelt a papíron amihez a nevét adta.
Ha a lakásban akarsz maradni, akkor minek írtál alá egy szándéknyilatkozatot, miszerint el akarod adni a tulajdonrészed?
Nem kell jogásznak lenni ahhoz, hogy érezd az ellentmondást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!